ΕΛΛΑΔΑ

Ράδιο Αρβύλα: Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το μέλλον της εκπομπής

Ράδιο Αρβύλα: Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για το μέλλον της εκπομπής
Μετά το αλαλούμ, ο ΑΝΤ1 εξέδωσε ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον του Ράδιο Αρβύλα

Μετά το αλαλούμ σχετικά με το κατά πόσο θα συνεχίσει ή όχι να προβάλλεται η τηλεοπτική εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, έπειτα από το σάλο που δημιουργήθηκε από την ανάρτηση του συμπαρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλου σε πορνογραφικό site προσωπικών στιγμών με την πρώην σύντροφό του χωρίς την συναίνεσή της, ο ΑΝΤ1 εξέδωσε ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον του προγράμματος.

Σε ανακοίνωση του ΑΝΤ1, που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, αναφέρονται τα εξής:

«Ο ΑΝΤ1 ανταποκρίνεται στην επιθυμία του Αντώνη Κανάκη και όλων των συντελεστών του "ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ" ώστε η εκπομπή να αποχαιρετήσει τους τηλεθεατές δύο ημέρες πριν το προγραμματισμένο "διάλειμμα" των εορτών.

Η απόλυτη στήριξη του σταθμού στην εκπομπή και τους ανθρώπους της είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι αγαπημένες εκπομπές «ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» και «VINYΛΙΟ» θα είναι και πάλι στον τηλεοπτικό αέρα μετά τις γιορτές».

Η συγγνώμη Κανάκη

Κανονικά μεταδόθηκε από τον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τρίτης η εκπομπή Ράδιο Αρβύλα μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις καταγγελίες κατά του Στάθη Παναγιωτόπουλου για την ανάρτηση βίντεο και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου σε γνωστή ιστοσελίδα πορνογραφίας χωρίς τη συγκατάθεση της πρώην συντρόφου του.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν την εκπομπή να μην βγαίνει στον αέρα για το υπόλοιπο του 2021, ο Αντώνης Κανάκης και η παρέα του αποφάσισαν τελικά να πραγματοποιήσουν την εκπομπή το βράδυ της Τρίτης.

Ντυμένοι στα μαύρα, Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης ξεκίνησαν την εκπομπή αρχικά συλλυπήθηκαν την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα, αναφέρθηκαν και στην απώλεια της Ροζίτας Σώκου και μίλησαν για το κάψιμο των βιβλίων του Ευγένιου Τριβιζά και για τους νέους 130 νεκρούς της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Κανάκης περιέγραψε τον λόγο για τον οποίο βγήκε η εκπομπή στον «αέρα»:

«Ούτε εμείς ξέρουμε ποια θα είναι η ουσία της σημερινής εκπομπής. "Τι ζουμε;" είναι το βασικό μήνυμα», ανέφερε στην έναρξη της εκπομπής ο Αντώνης Κανάκης. Και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν στο παρελθόν κι άλλα γεγονότα που μας υποχρέωσαν να μην μπορούμε να κάνουμε το Ράδιο Αρβύλα. Η πρώτη φορά ήταν όταν ο 15χρονος Αλέξης έχασε τη ζωή του. Η δεύτερη ήταν με την Marfin. Η τρίτη φορά είναι αυτή, είναι αδύνατο να κάνουμε σατιρική εκπομπή. Υπάρχει μία ομίχλη και δεν ξέρουμε αν αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικότητα και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

«Ο λόγος που βγήκαμε σήμερα στον αέρα είναι γιατί δεν γίνεται να συμβαίνει όλο αυτό και να μην είμαστε εδώ, δεν ταιριάζει αυτό σε εμάς», υπογράμμισε ο παρουσιαστής.

«Επιστρέψαμε για να κάνουμε αυτή την εκπομπή, που δεν έχει καμία σχέση με το Ράδιο Αρβύλα. Όπως είπαμε δεν μπορούμε να κάνουμε σατιρική εκπομπή. Η λέξη σοκ έχει αποκτήσει νόημα για εμάς. Το σοκ είναι πιο έντονο κι από στιγμές που χάσαμε δικά μας πρόσωπα. Είμαστε εξοργισμένοι, προδομένοι και χίλια-δυο πράγματα. Είναι πέρα από τη φαντασία μας να συμβαίνει αυτό και να είμαστε κάπου αλλού. Δεν θέλουμε να το ξεχειλώσουμε, να μην γίνουμε κομμάτι του μιντιακού πανηγυριού που έχει ξεκινήσει», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Αντώνης Κανάκης όσο και ο Χρήστος Κιούσης ανέφεραν πως υπάρχουν κάποιοι που χαίρονται για όλα όσα γίνονται γύρω από το Ράδιο Αρβύλα, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τη σάτιρα αυτή καθ’ αυτή.

«Η ουσία δεν είναι αν θα συνεχιστεί το Ράδιο Αρβύλα. Η ουσία είναι ότι το θύμα αυτής της ιστορίας είναι αυτή η κοπέλα», είπε ο Αντώνης Κανάκης.

Ο Αντώνης Κανάκης ανέφερε ότι αυτό που συνέβη ήταν χυδαίο, και τόνισε πως «η πρώτη σκέψη είναι ‘αν αυτό το πράγμα γινόταν στο παιδί μου; Αν αυτό γινόταν στο κορίτσι μου; Κι αν γινόταν από έναν άνθρωπο που καθόταν 14 χρόνια δίπλα μου; Είναι εξωγήινο όλο αυτό».

Το μήνυμα στο θύμα

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Κανάκης έστειλε το δικό του μήνυμα στην κοπέλα που έπεσε θύμα του Στάθη Παναγιωτόπουλου, τονίζοντας:

«Δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να νιώθεις εσύ άσχημα. Υπάρχουν 100.000 άνθρωποι που πρέπει να νιώθουν άσχημα. Μπράβο σου που το έκανες. Μπράβο που σου συνέβη αυτό το πράγμα και κινήθηκες νομικά. Θέλουμε να σου πούμε ότι είμαστε εδώ, θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου, για οτιδήποτε χρειαστείς. Το νιώθουμε σαν δική μας ανάγκη. Πόσο πολύ θα ήθελα, γιατί μπήκες στη διαδικασία να δηλώσεις ότι ο ίδιος σου είπε ότι κανένας δεν ήξερε τίποτα, ούτε εμείς, ούτε η οικογένειά του, πόσο πολύ θα ήθελα και εύχομαι να είχες έρθει να μας είχες βρει και να μας είχες πει τι έχει συμβεί. Η δική μας επιθυμία και παράκληση, είναι αυτή η ιστορία όταν τελειώσει αυτό το πανηγύρι, να γίνει μια αφορμή για να συζητηθεί πολύ έντονα αυτό το θέμα στο επίπεδο και με τους ανθρώπους που πρέπει. Πρέπει να γίνουν όσα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό, για να μην βρεθεί ποτέ ξανά κανένας σε παρόμοια θέση γιατί έχει ξεφύγει η κατάσταση.

»Αν, όμως, εκεί πέρα έξω υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος, κανονικός, φυσιολογικός άνθρωπος, όχι από αυτούς που διψάνε για αίμα επειδή η ζωή τους θα αποκτήσει νόημα και αξία, πέρα από όλους αυτούς, λοιπόν, αν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που μπορεί να πιστεύει θέλουμε να πούμε δυο πράγματα. Ρε γαμώτο δεν γνωριζόμαστε, δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας; Ποιος είναι τι; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι όλα αυτά είναι πράγματα που μας τρελαίνουν και μας εξοργίζουν; Έχω σταματήσει σχέσεις με ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή έχουν εκφράσει τέτοιου είδους απόψεις. Δεν αρκεί όλο αυτό που είπα πριν, ότι δεν γνώριζε ούτε η οικογένειά του, ούτε εμείς. Πιστεύει πραγματικά κανένας ότι μπορεί να είμαστε ένας συνδυασμός ανόητων, υποκριτών, να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που έχει κάνει κάτι τέτοιο και για τόσα χρόνια να βγάζουμε αυτό το συναίσθημα προς τα έξω κι αυτός να είναι δίπλα μου; Αν υπάρχει έστω κι ένας που το πιστεύει, δεν είναι γονιός. Όταν μαθαίνεις κάτι τέτοιο και μεγαλώνεις παιδιά, το πρώτο που σου συμβαίνει είναι το ‘αν συνέβαινε αυτό στο παιδί μου;’. Μπορεί εμείς να ξέραμε ότι εμείς θα ξέραμε αυτό το πράγμα και να μην με μαζεύανε μέσα, γιατί ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι θα του έκανα εκείνη τη στιγμή».

Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Κανάκης απάντησε σε όσα είπε νωρίτερα το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε σχέση με την κριτική που είχε ασκήσει η εκπομπή για την υπόθεση Λιγνάδη και τις ενδεχόμενες ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ο Αντώνης Κανάκης εμφανώς ενοχλημένος άρχισε να απευθύνει μια σειρά από ερωτήματα προς τον κ. Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον ίδιο και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας ότι έχουν την ηθική αυτουργία για περιστατικά όπως αυτό με θύτη τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Αναφερόμενος στον παραλληλισμό που επιχειρείται μεταξύ των δύο περιπτώσεων - Λιγνάδη και Παναγιωτόπουλου, ο Αντώνης Κανάκης είπε:

«Τώρα κάτι άλλο, που δεν αφορά εμάς. Μας αφορά έμμεσα αλλά η ουσία δεν αφορά εμάς. Βγήκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης, αφού βγήκε πρώτα ο στρατός του. Για να μας κάνει την εξής εξίσωση και συμψηφισμό, για την κριτική που κάναμε στην κ. Μενδώνη γιατί δεν παραιτήθηκε για την υπόθεση Λιγνάδη. Και το γεγονός και μόνο ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί και η εξίσωση, μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού της χώρας και μιας σατιρικής εκπομπής, στο διαδίκτυο να το καταλάβω.

»Το ότι γίνονται αυτοί οι συμψηφισμοί από συγκεκριμένους δημοσιογράφους το καταλαβαίνω, αυτοί είναι αυτοί οι άνθρωποι, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από αυτούς. Το να πρέπει να εξηγήσουμε εμείς, στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος είναι πολιτικό ων, έχει καλή σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, τη δημοκρατία και τους κανόνες της πολιτικής, ότι το να συμψηφίζεις την πολιτική ηγεσία του τόπου με μια σατιρική εκπομπή δεν θα το έκανε παιδάκι του δημοτικού, ξεπερνάει τη σκέψη του ποιοι είναι οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή μου. Το να εξηγήσουμε το ποιοι είναι οι κανόνες που διέπουν την πολιτική ευθιξία, το πολιτικό βάρος και την αξιολόγηση αυτών των ανθρώπων, ότι έχουν διαφορετικό βάρος, πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

»Αν πρέπει εμείς να εξηγήσουμε ότι εμείς δεν έχουμε θεσμικό ρόλο, δεν αποφασίζουμε για τις ζωές των άλλων, αν θέλει κάποιος μας παρακολουθεί, αν δεν θέλει όχι, η πολιτική ευθιξία λειτουργεί τελείως διαφορετικά στις ηγεσίας, πραγματικά δεν ξέρουμε τι να πούμε».

Ο Αντώνης Κανάκης συμπλήρωσε:

«Αν πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι είχε βουίξει ο τόπος για τη δράση αυτού του ανθρώπου και η κ. Μενδώνη κρυβόταν, ενώ εμείς είμαστε εδώ και απομακρύναμε αυτό τον άνθρωπο, πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Αλλά πραγματικά, αφού κάνουμε ερωτήσεις, ας μας απαντήσει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε μερικά ερωτήματα. Εσείς που νομοθετείτε, πώς επιτρέπετε όλα αυτά τα χρόνια να λειτουργούν σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου και να ανεβάζουν βίντεο, πολιτών και ανθρώπων, κοριτσιών και αγοριών, τα οποία δεν είναι επαγγελματικά; Εσείς το επιτρέπετε. Εσείς είστε ηθικοί αυτουργοί σε αυτό που συμβαίνει σε μια κοπέλα. Πώς κύριε Άδωνι Γεωργιάδη αντί να πάτε στην ουσία του περιστατικού, που είναι το θύμα, επιλέγετε να καλύψετε μια υπουργό σας; Εξηγήστε μας πώς γίνεται η κοπέλα αυτή να πήγε στη δικαιοσύνη το 2019 και ακόμα να περιμένει το πότε και αν θα δικαιωθεί; Πώς γίνεται να μην έχει κουνηθεί φύλλο από την πολιτεία που εκπροσωπείται; Που έχετε το θράσος να γίνονται αυτά τα πράγματα στη χώρα που διοικείται, λες και είστε μεσημεριανή εκπομπή. Με σεβασμό στις μεσημεριανές εκπομπές, περισσότερο από ότι σε εσάς. Να συμμετέχετε στο πανηγύρι αυτό, αλλά οι πράξεις σας να είναι ανύπαρκτες. Συγχαρητήρια»!