ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Αθηνών: Πέρασε στην Περιφέρεια Αττικής και γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Στο Γηροκομείο Αθηνών φιλοξενείται και η γνωστή καλλιτέχνης Μαίρη Λίντα

Την Παγκόσμια Ημέρα τρίτης Ηλικίας γιόρτασε και το Γηροκομείο Αθηνών, την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Στους καταπράσινους και φροντισμένους κήπους του οι 94 γέροντες – φιλοξενούμενοι ένοιωσαν την θαλπωρή και την αγάπη, από τους νοσηλευτές φροντιστές τους, τον απελθόντα πρόεδρο του Γηροκομείου κ. Ζώη Κολιό καθώς και από στελέχη της κυβέρνησης και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Να σημειώσουμε ότι την ίδια ημέρα, ανακοινώθηκε και η ανάληψη- διοικητική και οικονομική- του Γηροκομείου από την Περιφέρεια Αττικής. Το σωματείο εργαζομένων του Γηροκομείου Αθηνών (ΣΕΓΑ) και οι εργαζόμενοι ευχαριστούν τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για τα θερμά του λόγια, στη διάρκεια της Γιορτής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Το Σωματείο των εργαζομένων, ευχαριστεί επίσης τον κ. Πατούλη, για την αμέριστη στήριξη που παρέχει στο Γηροκομείο, για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, κατόπιν αίτησης της περιφέρειας που απομάκρυνε τον κίνδυνο του «ακυβέρνητου» και απαρτίζεται από μέλη του Ιατρικού συλλόγου με απόφασή του, της αρχιεπισκοπής με απόφαση του αρχιεπισκόπου και της περιφέρειας.

«Με την στήριξη της Περιφέρειας έχουμε την πεποίθηση ότι το Γηροκομείο θα συνεχίσει να γράφει την ιστορία του και δεν θα κινδυνεύσει το έργο που προσφέρει και η επιτέλεση του σκοπού του. Είμαστε με τη σειρά μας στο πλευρό του Περιφερειάρχη», τόνισαν εμφατικά οι εργαζόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, κανένας από τους φιλοξενούμενους στα τρία εν λειτουργία -από τα 11 πέτρινα κτήρια- δεν νόσησε από COVID-19, μόνο ελάχιστοι εργαζόμενοι, οι οποίοι απομονώθηκαν εγκαίρως.

Η ιστορία του Γηροκομείου -για την ακρίβεια της Ελεήμωνος Εταιρείας Αθηνών- ξεκινά το 1864, μία πραγματικά δύσκολη εποχή για τη χώρα καθώς είχε προηγηθεί η πτώχευση του 1843. Ένας καθηγητής του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Αθηνών, ο Γεώργιος Βακαλόπουλος, ήταν ο ιθύνων νους του εγχειρήματος, και ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με μία Ομάδα φιλανθρώπων της εποχής, επίλεκτων τέκνων της Αθηναϊκής κοινωνίας, στις 23 Αυγούστου του 1864 πρότεινε τη δημιουργία μιας εταιρείας, που θα αναλάμβανε την περίθαλψη των επαιτών εκείνων, που ήταν «άξιοι ελέους».

Φυσικά από τότε μέχρι σήμερα, κύλησε πολύ νερό στο μύλο του Γηροκομείου Αθηνών, με αποτέλεσμα, από τα μεγάλα ονόματα φιλανθρώπων που στήριξαν την Εταιρεία - από τον Ανδρέα Συγγρό, τη Λέα Φαράτζη, την Παλμύρα Λάμψα η οποία δώρισε το «Ευγηρίας Πρόνοια», την Καίτη Μεγαπάνου, τους μεγάλους ευεργέτες τα ζεύγη Βασίλη- Ελίζας Γουλανδρή και Παναγιώτη – Ελένης Αγγελοπούλου μέχρι σήμερα, να υπάρχει τεράστια απόσταση.

Οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Αθηνών, ευελπιστούν ότι με την υποστήριξη της Περιφέρειας θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και τα οικονομικά του Ιδρύματος, ώστε οι γέροντες να απολαμβάνουν απρόσκοπτα την ηρεμία και το σταθερό περιβάλλον που τόσο έχουν ανάγκη.

Γηροκομείο Αθηνών χωρίς COVID - H προσφορά και η αγωνία για το μέλλον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης