ΕΛΛΑΔΑ

Οργάνωση μοίρασε φυλλάδια «αλληλεγύης» στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

CNN GREECE

Κι ενώ στο λιμάνι του Πειραιά όλα φαίνονται ήρεμα, με τους χιλιάδες πρόσφυγες να εκμεταλλεύονται την καλή ημέρα για μπάνιο αλλά και παιχνίδι, μια Οργάνωση εμφανίστηκε από το πουθενά και μοίρασε φυλλάδια.

Στο εν λόγω φυλλάδιο η οργάνωση αυτή ενημερώνει τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πύλη Ε3 του Πειραιά πως μετά τη συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας τα σύνορα παραμένουν κλειστά, ενώ όσοι νέοι πρόσφυγες έρθουν θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

Συνεχίζοντας η οργάνωση γράφει χαρακτηριστικά πως "εμείς είμαστε οι άνθρωποι που σταθήκαμε στο πλάι σας από την αρχή και θα παραμείνουμε στο πλευρό σας μέχρι να νικήσετε".

Λίγο πιο κάτω τους ενημερώνει πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τους εξαναγκάσει να φύγουν με τη βία από τα κέντρα φιλοξενίας και πως τα κέντρα αυτά θα πρέπει να είναι ανοιχτά και όχι κλειστού τύπου "φυλακές", λέει χαρακτηριστικά το φυλλάδιο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το λιμενικό που βρέθηκε εκεί η κίνηση της οργάνωσης αυτή ήταν αρκετά συντονισμένη.

Παράλληλα, το CNN Greece προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οργάνωση στον αριθμό που βρίσκεται στο φυλλάδιο, όμως υπάρχει φραγή εισερχομένων κλήσεων.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι βρίσκονταν και δύο πούλμαν για την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας, τα οποία, ωστόσο, έφυγαν άδεια, αφού οι πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν από εκεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης