ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά στις 14:00 για τα πύρινα μέτωπα

Έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά στις 14:00 για τα πύρινα μέτωπα
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η ενημέρωση θα γίνει από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής.

Έναν πύρινο εφιάλτη που μοιάζει να μην τελειώνει ζει η χώρα τα τελευταία 24ωρα, με τις πυρκαγιές να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη καίγοντας ανεξέλεγκτες και σπείροντας την καταστροφή. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με τα μέτωπα να είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία.

Ήδη, όπως είχε επισημάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας από χθες, Πέμπτη, οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες με ακόμα πιο δύσκολη την σημερινή. Γι’αυτό το λόγο στάλθηκε χθες μήνυμα από το 112 στους πολίτες όλης της χώρας να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι για να ενημερωθεί για τα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Αττική.

Υπενθυμίζεται πως στις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Χτες, σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά «τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έξι περιφέρειες συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής που βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και έκανε λόγο για σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει καταστρωθεί με την Πολιτική Προστασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή να συμμορφωθούν, προειδοποιώντας ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική».

«Σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Κράτος, αυτοδιοίκηση, εθελοντές, πολίτες, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία έως τις 9 Αυγούστου απαγορεύεται η είσοδος σε δάση καθώς και οι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ