ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο κατά των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ελλάδα

Συλλαλητήριο κατά των επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ελλάδα, αλλά και του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση στη βάση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.

Το ΠΑΜΕ ζητά να καταδικαστεί το νομοσχέδιο αλλά και η πρακτική της κυβέρνησης που συνεχίζει την άθλια διαδικασία του «κατεπείγοντος».

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως βιάζεται να υλοποιήσει την πολιτική η οποία θα "δημιουργήσει μεγαλύτερη επιδείνωση στις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής των προσφύγων, που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού τους, που τους χαρακτηρίζει πλέον ως παράνομους και στην ουσία κρατούμενους".

Η ΕΕ, αφού τελείωσε με τη διαλογή των προσφύγων στις διάφορες χώρες ανάλογα με τις ανάγκες κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, τους σφραγίζει τις πόρτες και τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα, καταπατώντας τα δικαιώματα τους.

Ακόμα το ΠΑΜΕ τονίζει πως η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται: δημιουργεί νέες Αμυγδαλέζες και καταργεί το διεθνές προσφυγικό δίκαιο, τρέποντας τη ζωή των προσφυγών στην Ελλάδα σε νέο εφιάλτη.

Ενώ καλεί τους εργαζόμενους:

Να μη γίνουν συνένοχοι στο νέο έγκλημα. Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την πάλη τους απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ.

Να ενισχύσουν μέσω των σωματείων τους, των συλλόγων, των λαϊκών επιτροπών την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες – μετανάστες. Να μην περάσει το δηλητήριο του ρατσισμού, η ξενοφοβία.

Να διεκδικήσουν με τους αγώνες τους αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, ασφαλή μετάβασή των προσφύγων στις χώρες του τελικού προορισμού τους.

Να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων. Να καταδικαστεί η εμπλοκή της χώρας μας στους παραπάνω σχεδιασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης