ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Προσφυγή από εργαζόμενη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ

Intime/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Να ακυρωθεί το υποχρεωτικό μέτρο διαγνωστικού ελέγχου του κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις ζητά με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας εργαζόμενη στη γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος λόγω της άρνησής της να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο.

Παράλληλα, στο ΣτΕ προσέφυγαν 49 γονείς μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και μια φοιτήτρια ζητώντας να ακυρωθεί ο νόμος 4790/2021 που αφορά τις ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας.

Ειδικότερα, η εργαζόμενη στη γραμματεία στρατιωτικού εργοστασίου ζητά να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η υπ΄ αριθμ. 26390/2021 κ.υ.α. για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου του κορωνοϊού.

Όπως υποστηρίζει ενημερώθηκε από τους αρμοδίους της στρατιωτικής υπηρεσίας, ότι εάν δεν υποβληθεί στον προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχο δεν θα επιτρέπεται η είσοδός της και θα καταγράφεται είτε ως αρνούμενη την παροχή εργασίας, είτε ως μη προσερχόμενη στην εργασία της.

Για το λόγο αυτό απέστειλε επιστολή στην υπηρεσία της και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας γνωστοποιώντας ότι δεν προτίθεται να συμμορφωθεί στην επίμαχη κ.υ.α., ότι δεν συγκατατίθεται σε καμία επεξεργασία των προσωπικών της δεδομένων και θα εξακολουθήσει να προσέρχεται καθημερινά στην εργασία της, ενώ τους καλούσε να συμμορφωθούν προς τις συνταγματικές επιταγές.

Κατόπιν αυτών ο συνταγματάρχης διοικητής του εργοστασίου διέταξε την αποχώρησή της και την ενημέρωσε, μέσω τρίτου, ότι εάν δεν αποχωρήσει θα καλέσει την Στρατονομία. Έτσι, κλείδωσε το γραφείο και τα ερμάρια της και την οδήγησαν συνοδεία μέχρι την έξοδο του στρατοπέδου-εργοστασίου.

Παρ΄ όλα αυτά, την επόμενη ημέρα, προσήλθε και πάλι στην εργασία της, υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση, αλλά τις απαγορεύθηκε η είσοδος στο γραφείο της. Στη συνέχεια έστειλε ηλεκτρονική αναφορά διαμαρτυρίας και την επόμενη μέρα επανήλθε στην εργασία της, αλλά στην πύλη της απαγορεύτηκε η είσοδος.

Ωστόσο, ανελλιπώς καθημερινά εξακολουθεί να προσέρχεται, αλλά «εκδιώκεται κακήν κακώς», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Γονείς στο ΣτΕ

Παράλληλα, οι 49 γονείς και η φοιτήτρια υποστηρίζουν ότι τα προβλεπόμενα μέτρα από το νόμο 4790/2021 για την προστασία από τον COVID-19, είναι αντίστοιχα με την επιβολή του καθεστώτος Απαρτχάιντ και είναι απάνθρωπα μέσα εξαναγκασμού σε συμμετοχή σε μαζικά πειραματικά βιοιατρικά πρωτόκολλα.

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω νόμος είναι αντίθετος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και σε σωρεία διατάξεων του Συντάγματος που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού στην εκπαίδευση, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει νομοθετική πρόνοια για κατ΄ οίκον διδασκαλία (home schooling).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης