ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ κατά κυβέρνησης για «Ρουβίκωνα»

ΝΔ κατά κυβέρνησης για «Ρουβίκωνα»
ΕUROKINISSI

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ενέργεια της ομάδας αντιεξουσιαστών «Ρουβίκωνας» να παραδεχτεί ουσιαστικά πως ήταν αληθινά τα όπλα που φαίνονται στο βίντεο στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια στις 5 Μαρτίου

Στην ανακοίνωση της η ΝΔ αναφέρει: «Η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας”, ομολόγησε την διοργάνωση ένοπλης διαδήλωσης, τελώντας σωρεία κακουργημάτων.

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί απαθώς να οργανώνεται ενόπλως το παρακράτος της άκρας Αριστεράς και να δηλώνει την πρόθεσή του να υποκαταστήσει την έννομη τάξη.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να συλλάβει τους κατ’ ομολογία τους τρομοκράτες».

Yπενθυμίζεται πως χτες ο Ρουβίκωνας μιλώντας για βίντεο είχε αναφέρει "δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους" και συνεχίζει «δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός, από τότε που μετά από μια ένοπλη παρέμβαση συντρόφων στις 22 Μάρτη του 2014 (πάλι ενάντια στις μαφίες), τρία μέλη του Ρουβίκωνα οδηγήθηκαν στον ανακριτή κατηγορούμενοι μετά από... ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ. Μια δικογραφία η οποία βέβαια κατέληξε στον κάδο των αχρήστων από τις ίδιες τις ανακριτικές αρχές.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως "εγκληματική οργάνωση". Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής: Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον».