ΕΛΛΑΔΑ

Δουλέμποροι πέταξαν στη θάλασσα 25 μετανάστες ανοιχτά της Άνδρου

Δουλέμποροι πέταξαν στη θάλασσα 25 μετανάστες ανοιχτά της Άνδρου
Στιγμιότυπο από τη διάσωση προσφύγων που επέβαιναν σε φουσκωτή βάρκα στον παραλιακό δρόμο του αεροδρομίου στην Λέσβο, την στιγμή που περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στην Μυτιλήνη, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2015 EUROKINISSI

Μέχρι την Άνδρο έφτασαν τα κυκλώματα των διακινητών, αποβιβάζοντας τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 μετανάστες, μία ημέρα μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών.

Πρόκειται για 25 άτομα, 23 Σομαλούς και 2 Πακιστανούς, οι οποίοι ταξίδευαν τρεις μέρες από τα παράλια της Τουρκίας. Όπως εξήγησαν στην αστυνομία, ο προορισμός τους ήταν η Αττική, αλλά μετά από βλάβη στη μηχανή της λέμβου, ο Τούρκος δουλέμπορος τους πέταξε στη θάλασσα, λεγοντάς τους μάλιστα ότι «εδώ είναι η πόλη». Οι άνθρωποι κολύμπησαν τα μέτρα που τους χώριζαν από την παραλία της Άχλας, στο ανατολικό τμήμα του νησιού.

Οι αρχές εκφράζουν αμφιβολίες για το πώς ένα πλοιάριο κατάφερε να διασχίσει το Αιγαίο. Είναι η πρώτη φορά που οι δουλέμποροι προσεγγίζουν την Ανδρο. Στο παρελθόν, κατάφεραν δυο φορές να αποβιβάσουν τα θύματά τους στην Αμοργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ