ΕΛΛΑΔΑ

«Με ακούμπησε και τον κλώτσησα»: Νέα καταγγελία ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση από σκηνοθέτη

«Με ακούμπησε και τον κλώτσησα»: Νέα καταγγελία ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση από σκηνοθέτη
AP Photo/Yorgos Karahalis

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου διαδέχονται η μία την άλλη.

«Με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η ηθοποιός Ντία Ζούρα, περιγράφοντας το περιστατικό παρενόχλησης που βίωσε από σκηνοθέτη το 2016.

Όπως εξήγησε, το 2016 όταν και είχε ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική συνεργασία στο θέατρο, δέχτηκε επιθέσεις λεκτικής βίας και τρομερού θυμού από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό της παράστασης όταν δεν ανταποκρίθηκε σε όσα «εκείνος είχε στο μυαλό του».

Την είχε αποκαλέσει μέχρι και άχρηστη.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε η ίδια, εκείνος δεν σταμάτησε εκεί αλλά την άγγιξε σε μια πρόβα.

«Το έργο μας είχε σκηνή βιασμού οπότε νομίζω πως πάτησε εκεί και σε μια πρόβα λίγο χάθηκε και με ακούμπησε κάτω από τα ρούχα και τον κλώτσησα και κάπως έφυγε. Ήταν ακόμα ένα άτομο, μια γυναίκα η 3η ηθοποιός της παράστασης. Εμένα μου πήρε πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω ακριβώς τι είχε γίνει» δήλωσε η Ντία Ζούρα.

Υπογράμμισε δε, πως δεν έπεσε από τα σύννεφα, καθώς είχαν ήδη συμβεί πολλά περιστατικά.

Δήλωσε επίσης πως πιστεύει ότι ο άνδρας που την παρενόχλησε το έχει

Εξηγώντας το λόγο που βγήκε να μιλήσει η ίδια ανέφερε πως «νομίζω ότι μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας να είναι αγχωμένα και να σκέφτονται 2-3 φορές. Υπάρχει η σιωπή, υπάρχει ο φόβος, δεν υπάρχει στην ουσία καμία προστασία».

Ερωτηθείσα αν νιώθει την ανάγκη να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος η κα Ζούρα είπε:

«Όχι, νιώθω την ανάγκη τώρα που γύρισε μια νέα σελίδα να γραφτούν κάποια πράγματα από την αρχή και αυτό που συμβαίνει με την βία ιδιαίτερα προς τις γυναίκες και όχι μόνο πρέπει να σταματήσει. Μπορούμε οι γυναίκες να έχουμε μια φωνή».

Παράλληλα, η ίδια σημείωσε πως «με αφορμή τα λόγια της κα Μπεκατώρου και την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα θυμηθήκαμε όλες οι γυναίκες της ζωής μου 5-6 ιστορίες η καθεμία παρενόχλησης».

Μάλιστα, λίγα 24ωρα πριν την εμφάνισή της στον ΣΚΑΪ, η Ντία Ζούρα έκανε μια ανάρτηση- κατάθεση ψυχής στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CKj3qEuFYk3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ