Σχολεία: Τηλεκπαίδευση έως και τις 23 Δεκεμβρίου - Άγνωστος «Χ» η ημερομηνία επιστροφής στα θρανία
Ανανεώθηκε:
Από τη νέα χρονιά θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές, αφού η τηλεκπαίδευση παρατείνεται μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου, για όλες τις βαθμίδες, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Τα μοναδικά σχολεία που πραγματοποιούν μαθήματα δια ζώσης είναι τα Ειδικά, τα οποία θα κλείσουν για την εορταστική περίοδο από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.
Η ακριβής ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων παραμένει άγνωστη.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας:
«Παρατείνεται η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων έως την 7η Ιανουαρίου 2021, ενώ οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζεται στα σχολεία μας από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020».
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα σχολεία κλείνουν στις 24 Δεκεμβρίου για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και ανοίγουν στις 8 Ιανουαρίου.
Άγνωστος «Χ» η ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων
Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί το άνοιγμα των Ειδικών σχολείων να γίνει κανονικά μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ για τα Δημοτικά οι απόψεις των ειδικών διίστανται, καθώς δεν συμφώνησαν όλοι να ανοίξουν πριν από τις γιορτές.
Ωστόσο, δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη ούτε η ημερομηνία επιστροφής των παιδιών στα θρανιά από τη νέα χρονιά.
Τεστ με εξ αποστάσεως μεθόδους;
«Αγκάθι» στην εκπαιδευτική κοινότητα παραμένει ο τρόπος έκδοσης βαθμών των τετραμήνων στους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Ο νόμος προβλέπει ότι το τετράμηνο κανονικά λήγει το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, οπότε και οι καθηγητές θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει τις βαθμολογίες με βάση τα τεστ, τα διαγωνίσματα και τις προφορικές επιδόσεις των μαθητών.
Όμως διαγωνίσματα και τεστ δεν έχουν γίνει, και η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται μόνο με τηλεκπαίδευση.
Η πρόταση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι να γίνουν γραπτές διαδικασίες αξιολόγησης (δηλαδή τεστ) αλλά με «εξ αποστάσεως» μεθόδους.