ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Βόλος: Υπό ασφυκτική πίεση το νοσοκομείο – Έξι νεκροί σε μία ημέρα

Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στα όριά του βρίσκεται το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα μεγάλο κύμα ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έξι ασθενείς έχουν καταλήξει συνέπεια της νόσου Covid 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το magnesianews.gr, και οι 75 κλίνες που διαθέτει το νοσοκομείο γεμίζουν καθημερινά με ασθενείς που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά στη ΜΕΘ, τα υπάρχοντα τέσσερα κρεβάτια είναι πλέον όλα κατειλημμένα από ασθενείς.

Μάλιστα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ενώ ήδη στις κλινικές Covid 19 έχουν επιστρατευτεί κι άλλοι γιατροί, άλλων ειδικοτήτων πέραν των παθολόγων.

Σημειώνεται πως νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, κατέληξε ένας 78χρονος, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το ξημέρωμα της Τρίτης, άλλοι τέσσερις άνθρωποι ηλικίας από 79 και άνω έχασαν τη ζωή τους, ενώ χθες «έφυγε» από τη ζωή ένας 79χρονος που νοσηλεύονταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Υπολογίζεται ότι στο νομό Μαγνησίας 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνέπεια του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας.

Σοβαρή έλλειψη παθολόγων – Επιστρατεύονται κι άλλες κλινικές

Όπως αναφέρει, εξάλλου, το magnesianews, η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου είναι οριακή, καθώς παρατηρείται μεγάλη έλλειψη παθολόγων που μπορούν να αντιμετωπίσουν τους ασθενείς που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό.

Μόνο στο Αχιλλοπούλειο εργάζονται αυτή τη στιγμή τέσσερις μόλις παθολόγοι ειδικοί γιατροί και μαζί τους συνδράμουν κι άλλοι τέσσερις άλλων ειδικοτήτων.

Από τη Δευτέρα εξετάζεται η χρήση ακόμη μίας κλινικής, ώστε να αυξηθεί η δυνατότητα νοσηλείας κι άλλων περιστατικών που έχουν βρεθεί θετικά στον Covid 19.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθυντής της κλινικής Covid 19, Χαράλαμπος Μάνδρος, είπε χαρακτηριστικά:

«Οι νοσηλευτές είναι ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα. Θα ανοίξει κι άλλη κλινική. Οι νοσηλευτές είναι ελάχιστοι. Δύο νοσηλευτές να κάνουν νοσηλεία, να σιτίσουν μέσα από την στολή, 32 ασθενείς είναι απάνθρωπο. Χρειάζεται τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό. Κάποιοι νοσούν και δεν μπορούν να είναι ενεργοί, δεν είναι τεράστιο νούμερο, αλλά υπάρχει πρόβλημα».

«Οι συγγενείς δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ασθενείς»

Ο κ. Μάνδρος έδωσε, εξάλλου, και μια ιδιαίτερα σοβαρή διάσταση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αυτό της έλλειψης επικοινωνίας των ασθενών Covid 19 με τους συγγενείς τους.

«Οι ασθενείς δεν έχουν επικοινωνία με τους συγγενείς τους και οι συγγενείς βρίσκονται σε μια απίστευτη αγωνία για την πορεία της υγείας των ανθρώπων τους. Είναι άγριο αυτό. Να έχεις τον δικό σου άνθρωπο και να μην μπορείς να μάθεις τι κάνει. Μέχρι τώρα, το προσωπικό των κλινικών κρατούσε τα τηλέφωνα των συγγενών που καλούσαν και το απόγευμα τους ενημέρωνε τηλεφωνικά. Όμως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να βρεθεί μία άλλη λύση», σχολίασε ο ο κ. Μάνδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης