ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 83χρονου στα Πατήσια

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 83χρονου στα Πατήσια
Περιπολικό, αστυνομία (φωτογραφία αρχείου) eurokinissi

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 83χρονου στα Πατήσια, και δράστες φέρονται να είναι δύο αλλοδαποί.

Ο 83χρονος αγιογράφος βρέθηκε νεκρός την Τρίτη στο διαμέρισμά του στα Πατήσια και σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό από απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν, στο σημείο του εγκλήματος, κι έπειτα από έρευνες σε κοντινή απόσταση δύο υπηκόους Γεωργίας, ηλικίας 39 και 47 ετών, τους οποίους προσήγαγαν.

Από την περαιτέρω έρευνα και εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι οι δύο προσαχθέντες είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας του ηλικιωμένου.

Μάλιστα ο 39χρονος ομολόγησε την πράξη του, περιγράφοντας με λεπτομέρειες το αποτρόπαιο έγκλημα στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι μαζί με τον 47χρονο ομοεθνή του μπήκαν στο διαμέρισμα του θύματος με σκοπό την κλοπή, όμως, φοβούμενος την αντίδραση και τις φωνές του, του επιτέθηκε, τον χτύπησε με τα χέρια και αφού τον έδεσε, στη συνέχεια τον φίμωσε με αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.