ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιμέτωπη με τις ανώτατες ποινές η εγκληματική οργάνωση - Σήμερα η πρόταση

INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς το ζήτημα των ποινών μπαίνει στην τελική ευθεία με την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, να ανακοινώνει την πρότασή της στις 11 το πρωί. 

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη αναγνώρισε το δικαστήριο στους πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στην πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και ανεξαρτητοποιήθηκαν. Οι ποινές τους θα κυμανθούν μεταξύ 1 έως 5 έτη.

Kανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη.

Αντιμέτωποι με 10 έτη κάθειρξης βρίσκονται οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Πρόκειται για τους Ιωάννη Καζατζόγλου, Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννη Κομιανό, Κωνσταντίνος Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Λέων Τσαλίκη, Αθανάσιο Τσόρβα και Νικόλαο Τσόρβα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη, καθώς το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Μετά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ποινών, ακολουθούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια θα αποσυρθεί το δικαστήριο σε σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσει τις ποινές των 57 καταδικασθέντων.

Μετά θα πρέπει το δικαστήριο να δώσει και πάλι το λόγο στην εισαγγελέα για να προτείνει εάν οι εφέσεις των 57 ενόχων θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη. Ο λόγος θα δοθεί και πάλι στους συνηγόρους υπεράσπισης και τέλος το δικαστήριο θα αποσυρθεί προκειμένου να αποφανθεί εάν οι καταδικασμένοι θα οδηγηθούν ή όχι στη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης