ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνει το 2ο Λύκειο Καισαριανής λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Κλείνει το 2ο Λύκειο Καισαριανής λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
CNN GREECE/ΕΥΔΟΚΙΑ ΜΥΤΙΛΗ

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον υποδιευθυντή του 2ου Λυκείου Καισαριανής, που ανέφερε μόνο ότι το σχολείο βρίσκεται στη λίστα του υπουργείου με τα σχολεία που δεν πρέπει να ανοίξουν και παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν η διευθύντρια του σχολείου και ένας ακόμη καθηγητής.

Η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα επιβεβαίωσε στο CNN Greece ότι υπάρχουν κρούσματα στο σχολείο, κάτι που οδήγησε την επιτροπή λοιμωξιολόγων στην απόφαση να κλείσει η εκπαιδευτική δομή.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ένα σχολείο μπορεί να κλείσει κατόπιν εμφάνισης άνω των τριών κρουσμάτων.

kaisariani2.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα.

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής είναι ένα από τα συνολικά έξι σχολεία που, μετά από απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα παραμείνουν κλειστά λόγω κρουσμάτων.

Στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας αναφέρονται οι ημερομηνίες που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Τα άλλα πέντε είναι: Το 2ο Δημοτικό Βούτων στο Ηράκλειο Κρήτης, το 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγγείο ειδικής αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και το 7 Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας.