ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η «μάχη της πλατείας»: Εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Βαρνάβα

Φωτογραφία Αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Εικόνες συνωστισμού υπήρξαν και πάλι στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Open, το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε και πάλι κοσμοσυρροή.

Εκατοντάδες άτομα, κυρίως νεαροί, κάθονταν σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο, ενώ καταστήματα τα προμήθευαν με take away ποτά.

Οι πληροφορίες της ίδια πηγής τους θέλουν να παραμένουν στην πλατεία μέχρι τα ξημερώματα, ενώ δεν υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας.



Η θέση Μητσοτάκη για το ζήτημα

Ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, δεν έκρυψε τη δυσφορία του και όταν επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στον Υμηττό επισήμανε πόσο μεγάλη σημασία έχει η έννοια της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

«Θέλω να πω ότι προβληματίζομαι από το γεγονός ότι βλέπω πάλι κάποιες εικόνες συμπολιτών μας, οι οποίοι δε φαίνεται να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους τις συστάσεις των ειδικών ως προς την ανάγκη να τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις, για να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο την εξάπλωση του ιού. Από τη στιγμή που πάμε σε μία σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η έννοια της ατομικής ευθύνης ενισχύεται ακόμα περισσότερο», δήλωσε.

Απευθυνόμενος σε εκείνους που διοργανώνουν συγκεντρώσεις και πάρτι στις πλατείες, ανάφερε ότι αυτό «δεν είναι πεδίο ούτε πολιτικής, ούτε ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Ούτε κάνουμε κάποιου είδους "αντίσταση" με το να μαζευόμαστε όλοι σε μία πλατεία χωρίς να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης