Προειδοποιήσεις ΕΛ.ΑΣ. για email - απάτη που αποστέλλεται σε πολίτες
Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξαιτίας ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – απάτη, στο οποίο οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου, Μιχάλη Καραμαλάκη.
Σύμφωνα με τις Αρχές, το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρουσιάζεται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να μην ανοίγουν το συγκεκριμένο email και να το διαγράφουν αμέσως.
Τι αναφέρει για το email - απάτη η Αστυνομία
«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (30-04-2020) καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Από την έως τώρα ανάλυση φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την αποστολή του μηνύματος εξυπηρετητής (server) εταιρείας με έδρα χώρα της Ασίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

Γεωργιάδης: Τα μπλόκα είναι αηδία, παρανομία και φασισμός – Ο Μητσοτάκης έχει δείξει μεγάλη ανοχή
11:22
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 20χρονος για ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην Καλαμαριά
11:21
«Μας προκαλεί σοβαρή ανησυχία» λέει η Μόσχα για την παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ στη Γροιλανδία
11:17
«K-Pops!»: Ο Anderson .Paak κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη
11:15