ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Σχολεία: Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στα θρανία

AP Photo/Yorgos Karahalis

Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των μαθητών στα θρανία θα ανακοινώσει επισήμως το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του. 

Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην Γ' Λυκείου, οι μαθητές της οποίας πρέπει να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.Στις 11 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει η επιστροφή τους στα θρανία και κατά πάσα πιθανότητα, στις 18 Μαΐου, επιστρέφουν και οι μαθητές της Α' και Β΄ Λυκείου καθώς και του Γυμνασίου.

Στις 25 Μαΐου συζητείται να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Παράλληλα, έχει αποφασιστεί παράταση του σχολικού έτους μέχρι το τέλος Ιουνίου, με το κουδούνι να χτυπά ξανά για την έναρξη των μαθημάτων την 1η Σεπτεμβρίου. Απάντηση ωστόσο περιμένει το ερώτημα τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, δηλώνει ότι για να αποφευχθεί η σύγχυση θα υπάρξουν συγκεκριμένες οδηγίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

«Θα δοθούν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς. Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά».

Έντονες επιφυλάξεις Τσίπρα για το άνοιγμα των σχολείων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε χθες, Δευτέρα, γύρο τηλεφωνικών επαφών με καθηγητές και επιδημιολόγους για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία και τις έντονες επιφυλάξεις, που διατυπώνονται τόσο από τους γονείς, όσο και από πολλά μέλη της επιστημονικής κοινότητας δημοσίως για την κυβερνητική απόφαση να ανοίξουν εν μέσω πανδημίας -για μόλις είκοσι ημέρες- όλα τα σχολεία και δη τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα σχολεία δεν μπορούν και δεν πρέπει να συγχέονται με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ πρόσθεσε πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, χώρες οι οποίες μάλιστα κάνουν μαζικά διαγνωστικά τεστ για τον ιό και έχουν καλύτερη εικόνα της διασποράς του στην κοινότητα, δεν προχωρούν στο άνοιγμα των σχολείων.

Τέλος, τόνισε ότι η περίπτωση της Γ’ Λυκείου και των τελειόφοιτων φοιτητών είναι διαφορετική, επειδή πρέπει να δώσουν οι μαθητές πανελλαδικές εξετάσεις ή να πάρουν το πτυχίο τους και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης