Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: «Ούτε να το σκέφτεστε» για εκδρομές την Πρωτομαγιά
Το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκαν άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Δεδομένου ότι σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και λόγω του καιρού, υπενθύμισε ότι τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν απολύτως και στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου, όπως ισχύουν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. «Και το λέω ώστε να μην ετοιμάζονται και να μην κάνει κανείς σκέψη για εκδρομές την Πρωτομαγιά» επισήμανε.
Με επιμονή, με υπομονή και με ξεχωριστή καρτερικότητα συμμετέχουμε όλοι σε μια συλλογική προσπάθεια, η οποία όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, τόνισε ακόμα.
Περαιτέρω ανέφερε πως μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού, η καθημερινότητά μας δεν θα είναι ίδια όπως την ξέραμε.
Σε ό,τι αφορά το τι ανοίγει και πότε, τόνισε ότι θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινείται με σχέδιο μελετώντας όλα τα δεδομένα. Ξεκαθάρισε εκ νέου ότι η επόμενη φάση θα είναι η σταδιακή επιστροφή σε μια νέα καθημερινότητα.
Ενημέρωσε επίσης ότι η μετακίνηση από Δευτέρα προς τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για τη διαδικασία της συναινετικής προσομοίωσης θα γίνεται με χρήση του κωδικού Β2 στο 13033.
Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο εικοσιτετράωρο - 16 νέα κρούσματα
Στα 2.506 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν, 16 νέα από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 130.
Από τα 2.506 συνολικά κρούσματα, το 56% είναι άνδρες.
Διασωληνωμένοι παραμένουν 47 άνθρωποι, με την ενδιάμεση ηλικία του να είναι τα 67 έτη. Η πλειονότητα αυτών έχει υποκείμενο νόσημα. Παράλληλα, 63 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.
Αν παραμείνουν έτσι τα δεδομένα, ο ιός δεν θα αλλάξει μορφή μέσα στο επόμενο διάστημα και πλέον ευελπιστούμε στο μέλλον σε ένα εμβόλιο.
Μέχρι σήμερα παγκοσμίως υπάρχουν πάνω από 2.834.000 καταγεγραμμένα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, πάνω από 762.000 ανέρρωσαν.