ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: «Επιστρατεύτηκαν» ΝΙΜΤΣ και Attica Ελευσίνας

Κορωνοϊός: «Επιστρατεύτηκαν» ΝΙΜΤΣ και Attica Ελευσίνας
ΙΝΤΙΜΕ

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενημέρωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί 950 από τις συνολικά 2.000 προσλήψεις που είχαν προαναγγελθεί τον τομέα της Υγείας. 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή του, ο κ. Τσιόδρας, ανακοίνωσε επίσης πως το νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ» μεταφέρθηκε επιχειρησιακά στο ΕΣΥ, ενώ, παράλληλα, γνωστοποίησε πως ακόμη δύο νοσοκομεία εντάσσονται στη λίστα με αυτά που αποτελούν αναφοράς.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, η «Παμμακάριστος» και το «Αγία Βαρβάρα» θα δέχονται πλέον ασθενείς που θέλουν να εξεταστούν για κορωνοϊό.

Ακόμη ανακοίνωσε πως το Κέντρο Αποκατάστασης Attica Ελευσίνας μετατρέπεται πλέον σε νοσοκομείο για τον ιό.

352 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι νεκροί είναι τέσσερις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, υπήρχουν 21 νέα κρούσματα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ακόμη, τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι απροσδιόριστα.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.