ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πληροφορίες για 14 νέα κρούσματα

ΙΝΤΙΜΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 14. 

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας μας βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» μετά από την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα μας, με τους ειδικούς να θεωρούν πλέον δεδομένη την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και τον πολλαπλασιασμό των ασθενών μέσα στο επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκαν θετικά στον ιό, 21 από τα 24 άτομα που ελέγχθηκαν και ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ και στο οποίο βρισκόταν επίσης ο 66χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται.

Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι βρέθηκε θετική στον κορωναϊό και η σύζυγός του.

Εκτός από τον 66χρονο, η κατάσταση της υγείας του οποίου κρίνεται σοβαρή, άλλοι δύο ασθενείς έχουν εμφανίσει πνευμονία ενώ οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται έχουν πολύ πιο ήπια συμπτώματα.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, παθολόγος λοιμωξιολόγος, διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (06/03) στον Open για την εξέλιξη της υγείας των ασθενών που νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού.

«Έχουμε ανοίξει δύο πτέρυγες στο νοσοκομείο κι έχουμε εξασφαλίσει γύρω στις 40 κλίνες», δήλωσε.

«Από τα 21 άτομα νοσηλεύουμε 10 και είμαστε σε επαφή με τους υπόλοιπους 11. Ο 66χρονος είναι πιο σοβαρά γιατί έχει αναπνευστική ανεπάρκεια, δύο είναι λιγότερο σοβαρά κι έχουν σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και τα υπόλοιπα είναι σε καλή κατάσταση», διευκρίνισε.

«Περιμένουμε την ιχνηλάτηση και άλλων περιστατικών από την ίδια περιοχή», πρόσθεσε.



Ρέθυμνο: Αρνητικό σε κορωνοϊό το δείγμα του φοιτητή

Αρνητικό είναι το δείγμα που εξέτασε το τμήμα ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και αφορά στον 20χρονο φοιτητή ο οποίος βρίσκεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την Ελένη Μπορπουδάκη, διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στην Κρήτη, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «ο φοιτητής από την Πάτρα σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην ομάδα που είχε ταξιδέψει σε Ισραήλ. Όλα πήγαν καλά, το δείγμα βγήκε αρνητικό, όπως επίσης και του ύποπτου κρούσματος από το Ηράκλειο ενώ αύριο αναμένεται το αποτέλεσμα για το δείγμα από τα Χανιά».

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να παραβρεθεί στο έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορωνοϊό, το δεύτερο το τελευταίο διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης