ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Παραλήρημα του Ροδίτη κατηγορούμενου – «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε»

Δίκη Τοπαλούδη: Παραλήρημα του Ροδίτη κατηγορούμενου – «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε»
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε παραληρηματική κατάσταση εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής βασάνισαν, βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, πριν έναν χρόνο στην Ρόδο.

Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση και πριν οι δικαστές ανέβουν στην έδρα, ο 23χρονος κατηγορούμενος (Ροδίτης) καθισμένος στο εδώλιο απευθύνθηκε προς την κενή έδρα λέγοντας τα εξής:

«Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω τον εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής, το ξέρουν όλοι».

Ακολούθως, απευθυνόμενος προς την εισαγγελική έδρα που επίσης ήταν κενή είπε:

«Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη τη βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Συνεχίζοντας την παράστασή του, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε στον 21χρονο συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής, λέγοντας του τα εξής: «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε» με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο κατηγορουμένων με τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην αίθουσα να επεμβαίνουν ώστε να τους χωρίσουν.

Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά του νεαρού έσπευσε κοντά του:

«Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι, τον π@@@@», είπε ο κατηγορούμενος στη γιαγιά του και απευθυνόμενος παράλληλα στον αστυνομικό που του ζητούσε να κάτσει στη θέση του, του είπε: «Δεν κάθομαι, κάτσε εσύ, αν έχεις τα αρ@@@@. Δεν είμαι δολοφόνος».

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και σημειώθηκε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο;

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πώς είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ..

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Πού τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος: Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω… πηγαίνετε προς τα πίσω!

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του ψυχιάτρου των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε ζητήσει η έδρα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ακούστε τι είπε ο ψυχίατρος …

Κατηγορούμενος: Πάλι ψέματα να ακούσουμε …

Η Πρόεδρος προχώρησε στην ανάγνωση του ιατρικού εγγράφου σύμφωνα με το οποίο ο 23χρονος έχει «καλή λειτουργικότητα, καλή κριτική ικανότητα».

Επίσης, κατά το έγγραφο ο κατηγορούμενος έχει υπογράψει δήλωση για τη μη παράστασή του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου που δεν οφείλεται ωστόσο στη λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας τον λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δεν περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς τον δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησε την έσωσε…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του και διέταξε να απομακρυνθεί από την αίθουσα ο κατηγορούμενος.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ανακαλεί την εντολή στον δικηγόρο του. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του από τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Μαντά. Κατόπιν αυτού το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους και διέκοψε τη συνεδρίασή του για δυο ώρες.