ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Επτά παραμένουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Γνωστοποίησε επίσης ότι οι επτά νοσηλευόμενοι βρίσκονται σε καλή κατάσταση στα νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο περιορισμός της διάσωσης του κορωνοϊού εξαρτάται άμεσα από τα μέτρα συλλογικής ευθύνης που παίρνουμε».

Παράλληλα τόνισε ότι:

«Δεν υποτιμάμε τον κίνδυνο, προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

Για το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν νοσήσει, χωρίς ωστόσο να έχει καταγραφεί το εκάστοτε κρούσμα, δήλωσε ότι «μπορεί να συμβαίνει, χωρίς ωστόσο να είναι υψηλή η πιθανότητα».

Ενώ συμπλήρωσε ότι το ενδεχόμενο αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα από τις αρμόδιες Αρχές.

Όσον αφορά το κλείσιμο ορισμένων σχολείων στη χώρα εξήγησε:

«Δράσαμε καθ’ υπεροβολήν για να προστατεύσουμε τα παιδιά» ενώ τόνισε ότι «14 από τα 13.000 σχολεία της χώρας» έχουν κλείσει.

Σε ερώτηση που κάνει λόγο για «αντίφαση», καθώς λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα για «ελαφριά» συμπτώματα ανέφερε:

«Μέχρι και χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΟΥ ενθαρρύνει τις τοπικές Αρχές να παίρνουν όσο το δυνατόν αυστηρότερα μέτρα για να περιοριστεί ο ιός».

Ενώ συμπλήρωσε ότι: «Δεν πήραμε δρακόντεια μέτρα όπως στη Γαλλία που έκλεισαν γήπεδα. Αυτά είναι υπερβολικά... Δεν θα πάρουμε τέτοια μέτρα επί του παρόντος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης