ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Στο λιμάνι οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες - Ανησυχία των κατοίκων

Αποστολή CNN Greece στη Μυτιλήνη: Στο λιμάνι οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες - Ανησυχία των κατοίκων

Κινητικότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Μυτιλήνη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του CNN Greece στο νησί, Χρήστου Παναγόπουλου, όλοι οι νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες θα μεταφερθούν μέσα στο λιμάνι του νησιού, για να μην μεταφερθούν στη Μόρια που ασφυκτιά.

Όπως μεταδίδει ο ίδιος, η χθεσινή νύχτα στη Μυτιλήνη κύλησε αρκετά ομαλά, χωρίς νέες αφίξεις λεμβών από την Τουρκία,

Υπήρξε μόνο ένα μικρό επεισόδιο το οποίο συνέβη στην περιοχή της Σκάλας Λουτρών περίπου 7 χλμ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης προς τη νότια πλευρά του νησιού, και εξηγεί ότι εκεί τα μέλη μιας εθελοντικής οργάνωσης που είχαν προσεγγίσει στον λιμένα της Σκάλας Λουτρών με το σκάφος τους, δέχτηκαν τις αποδοκιμασίες κάποιων κατοίκων και με την συνδρομή της αστυνομίας αλλά και των ψυχραιμοτέρων, δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω ένταση και απλώς εγκατέλειψαν το σημείο.

Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες αναφέρεται συγκεκριμένα ότι αρκετά μέλη ΜΚΟ έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το νησί της Μυτιλήνης υπό το φόβο επεισοδίων αλλά και της οργής που υπάρχει από πλευράς των κατοίκων.

«Υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία από όλους σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Υπάρχει ανησυχία, ο κόσμος ζητά απαντήσεις, ζητά συγκεκριμένα θέματα από πλευράς της κυβέρνησης, σε τι πολιτικές θα προχωρήσει», σημειώνει ο Χρήστος Παναγόπουλος.

88004643 233217641048389 157280113241620480 n

Πηγή: CNN Greece

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε και μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου του κ. Νότη Μηταράκη με τοπικούς φορείς του νησιού, από τους οποίους ζήτησε ο ίδιος να μάθει από πρώτο χέρι ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Η Μόρια αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 22.000 κατά άλλες πληροφορίες είναι ακόμα και 25.000 ανθρώπους μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια.

88024035 202602564481515 8745022914710994944 n

Πηγή: CNN Greece

Δεν υπήρξαν αφίξεις λέμβων από πλευράς Τουρκίας. Υπήρξε μόνο μία αναφορά για λέμβο, η οποία όμως επιχείρησε να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται στη Σκάλα Συκαμνιάς στο βόρειο τμήμα του νησιού. Ωστόσο υπήρξε επέμβαση σκάφους του λιμενικού σώματος που επιδόθηκε στη τακτική του push back, δηλαδή της επαναπροώθηση πίσω από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ