ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Απολύμανση σε όλα τα σχολεία στο Δήμο Δέλτα

Φωτογραφία αρχείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Απολύμανση σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει στον Δήμο Δέλτα, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη ως προληπτικό μέτρο για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, η απολύμανση στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει αύριο Καθαρά Δευτέρα.

Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει την Τρίτη 3 Μαρτίου, γι’΄αυτό και θα μείνουν κλειστά αυτή την ημέρα.

Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή για την εξάπλωση του κορωναϊού στη χώρα μας, μετά και τα επτά καταγεγραμμένα κρούσματα.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα περιορίζονται σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και οι αρμόδιοι συνεχίζουν τις προσπάθειες ιχνηλάτησης των επαφών των ασθενών.

Στα τέσσερα κρούσματα της Παρασκευής προστέθηκαν άλλα τρία επιβεβαιωμένα το Σάββατο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε επτά.

Από τα τρία νέα κρούσματα, τα δύο χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως στενές επαφές των άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ το τρίτο «εισαγώμενο».

Συνολικά τέσσερα –τρεις γυναίκες και ένας άνδρας- από τα επτά κρούσματα θεωρούνται «εισαγώμενα», δηλαδή ήρθαν στην Ελλάδα μετά από ταξίδι των ασθενών στη βόρεια Ιταλία όπου υπήρχαν αρκετά κρούσματα της επιδημίας.

Τα τρία κρούσματα του Σαββάτου

Το πρώτο πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή της 38χρονης που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, η οποία παραμένει σε απομόνωση στο ΑΧΕΠΑ, νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το δεύτερο πρόκειται για Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης