ΕΛΛΑΔΑ

Casus belli για την Ιεραρχία τα θρησκευτικά

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Casus Belli είναι για την Εκκλησία της Ελλάδος, η αλλοίωση της ιστορίας, οι παραδόσεις, η οικογένεια, η γλώσσα, η πατρίδα, τα ιερά και τα όσια. Και όποιος επιχειρήσει να τα διαστρεβλώσει θα βρει αντιμέτωπα και τα ογδόντα μέλη της Ιεραρχίας.

Τη «ρομφαία» του εναντίον των κυβερνητικών στελεχών που επιθυμούν να κάνουν αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, έστρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ανοίγοντας, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, τη Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Συγκεκριμένα, άφησε να διαφανεί η δυσαρέσκειά του στην πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει ευκολότερη τη χορήγηση της απαλλαγής μαθητών από τα Θρησκευτικά και τη μετατροπή της διδασκαλίας του μαθήματος, από ομολογιακό σε θρησκειολογικό. «Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά. Είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε. Το οσφραινόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή του Αρχιεπισκόπου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από το 2008 που ανέλαβε το πηδάλιο της Εκκλησίας, το επικοινωνιακό προφίλ της έγινε περισσότερο εσωστρεφές, πνευματικό και ο ίδιος αποφεύγει να κάνει δηλώσεις με πολιτική χροιά.

«Φαινόμενα, όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος. Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή μας οικονομική κατάσταση, στο πλαίσιο της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο, την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας αρχίζοντας από τη σχολική μας εκπαίδευση», πρόσθεσε.

«Εάν υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν -όπως ψιθυρίζεται ζωηρά- στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της Ιστορίας και των παραδόσεών μας, στο ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, στην περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνηση τού από αιώνες Πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και ιερών μας, αν όλα αυτά είναι μέσα στα «προαπαιτούμενα» -πράγμα ακατανόητο- τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και ο πιστός ελληνικός λαός θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη, οχυρά».

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, έτεινε χείρα συνεργασίας προς την κυβέρνηση ώστε να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες και να τα αντιμετωπίσουμε με σταθερότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης