ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού

Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Εβδομάδα κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού είναι αυτή που διανύουμε, καθώς πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι εντείνουν τις αντιδράσεις τους ενάντια στο προσχέδιο νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα τραβήξουν «χειρόφρενα» για πέντε ώρες (11.00-16.00), καθώς θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Εικοσιτετράερη απεργία για την Τετάρτη (03/02) έχουν προκηρύξει οι δημοσιογράφοι (06:00 το πρωί με 06.00 το πρωί της Πέμπτης). Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Την Πέμπτη πρόκειται να παραλύσει η χώρα, καθώς είναι προγραμματισμένη η απεργία των ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ και των οργανώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων. Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, εξάλλου, κήρυξε νέα 48ωρη απεργία για την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ενώ οι δικηγόροι έχουν απόφασίσει την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ