Τραγωδία στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας: Νεκροί η μάνα και ο αδερφός του Τάκη Μαυρίκου
Στην μητέρα και τον αδερφό του δημοσιογράφου και εκδότη Τάκη Μαυρίκου ανήκουν οι δύο σοροί που ανασύρθηκαν το απόγευμα από την περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.
Τα δύο άτομα επέβαιναν στο αυτοκίνητο το οποίο έπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στη θάλασσα.
Οι σοροί που ανασύρθηκαν από βατραχανθρώπους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.
Το αυτοκίνητο είχε βυθιστεί σε βάθος 32 μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος ήταν η γυναίκα, ενώ μέσα σε αυτό επέβαινε και ο σκύλος της οικογένειας, ο οποίος κατάφερε να σωθεί.
Μαρτυρίες, επίσης, αναφέρουν πως η οδηγός «κόλλησε» πίσω από φορτηγό προκειμένου να περάσει μαζί του τις μπάρες και να μπει στον χώρο (σσ. απαγορεύεται για το ευρύ κοινό), και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα με μεγάλη ταχύτητα.
Μιλώντας σε ελληνικά μέσα, ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Κούγιας είπε πως μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Τάκη Μαυρίκου, η οικογένεια κατέρρευσε με τη μητέρα και το γιο του εκδότη να μετακομίζουν σε "μια τρώγλη", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στη Δραπετσώνα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας είναι από τα επικρατέστερα σενάρια, καθώς είχαν πολλά οικονομικά προβλήματα, ενώ ο άνδρας είχε και βαριά ψυχασθένεια εκ γενετής.
Ο θάνατος του Μαυρίκου και το κύκλωμα εκβιαστών
Υπενθυμίζεται πως ο Τάκης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" και άλλων εντύπων, είχε σκοτωθεί το 2016 στην Αττική οδό, όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες.
Το όνομά του είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο με κύκλωμα εκβιασμών, όπως και του Τάκη Μουσσά και του Χρήστου Φράγκου.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελία γυναίκας στελέχους δημόσιας επιχείρησης, την οποία φέρονταν ότι εκβίαζαν ώστε να τους παραχωρηθεί διαφήμιση.
Εκτός από την απειλή για δυσφημιστικά δημοσιεύματα, το κύκλωμα άφηνε να αιωρούνται απειλές κατά του παιδιού της.
Επίσημα, οι έρευνες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2015, όταν δημοσίευμα εφημερίδας του Παναγιώτη Μαυρίκου είχε προκαλέσει την παραίτηση διευθυντικού στέλεχος ΔΕΚΟ, προκαλώντας το ενδιαφέρον των αστυνομικών αρχών.
Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών φαίνεται ότι έπαιξε ο λεγόμενος σούπερ κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε απίστευτες συνομιλίες μεταξύ των εκβιαστών και των θυμάτων τους.
Τα στοιχεία έδειχναν ότι οι δράστες, που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους διοικητές ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες, είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και σαράντα τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους για να εξασφαλίσουν την είσπραξη.
Από τα ίδια στοιχεία η δράση του κυκλώματος φέρεται να ξεκίνησε από το 2009, ενώ ο τζίρος των εκβιασμών έφτανε έως και τα 500.000 ευρώ το μήνα.
Στον φάκελο της υπόθεσης περιέχονται τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές, αλλά και η καταγγελία γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δέχθηκε επίσης εκβιασμό.
Από το υλικό αυτό προέκυψε ότι ο εκδότης και δύο συγκατηγορούμενοί του φέρονταν να εκβίαζαν ΔΕΚΟ, τράπεζες και επιχειρήσεις είτε για να πάρουν διαφήμιση ή για να μην κάνουν δυσφημιστικές αναφορές, μέσω των δύο εντύπων και των τεσσάρων sites που διατηρούσε ο εκδότης.