ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού

Eurokinissi

Αντιμέτωπη για πρώτη φορά με μαζικές κινητοποιήσεις βρίσκεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά τη χθεσινή μέρα όπου κυριάρχησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις σήμερα παίρνουν τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων κατά του ασφαλιστικού οι επιστήμονες καθώς δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και ελεύθεροι επαγγελματίες κατεβαίνουν στους δρόμους.

Τη χθεσινή μέρα κυριάρχησε η πολύωρη «ομηρία» του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή η οποία έληξε μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Κλειστή η Εγνατία Οδός

Στις Σέρρες, με τη φράση «από σήμερα κλείνει η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων επ' αόριστον», ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών και Κτηνοτρόφων, έδωσε το σύνθημα στους οδηγούς των 750 τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων, που σχηματίζουν ουρά τουλάχιστον 5 χιλιομέτρων, να εισέλθουν στο οδόστρωμα και στις δύο πλευρές. Ανοιχτή θα παραμείνει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, οπότε για να αποφευχθεί η όποια ταλαιπωρία συστήνεται στους οδηγούς να κατευθύνονται προς τα εκεί, όπως ανέφερε και ο ίδιος.

Απειλούν με μπλόκα διαρκείας

Θέση στον κόμβο Νίκαιας παίρνουν από σήμερα οι αγρότες καθώς από το μεσημέρι θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του ασφαλιστικού. Εκατοντάδες τρακτέρ από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, θα βρεθούν στον κόμβο, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Οι αγρότες πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι και εξετάζουν το σενάριο των μπλόκων διαρκείας ως κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις

Το σημερινό κεντρικό ραντεβού έχει δοθεί στην Αθήνα όπου στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των επαγγελματικών φορέων από τα Προπύλαια.

Η αποχή των δικηγόρων και των μηχανικών συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή ενώ από χθες απεργούν και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συνεχίζουν και σήμερα τις τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας (05:00-08:00/13:00-16:00/21:00-24:00) ενώ δάσκαλοι και καθηγητές έχουν προκηρύξει στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00) για την με συμμετοχή στο συλλαλητήριο προς το υπουργείο Εργασίας στις 11:30.

Τέλος, μόνο επείγοντα περιστατικά θα δέχονται τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ καθώς οι γιατροί προκύρηξαν στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 15:00

Υπενθυμίζουμε ότι, στις 4 Φεβρουαρίου υπάρχει η γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης

Koμοτηνή: Εγκλωβισμένος από τους αγρότες ήταν για 12 ώρες στο κτίριο της Περιφέρειας ο Β. Αποστόλου

Φουντώνει το «τσουνάμι» της αντίδρασης των αγροτών - Μπλόκα σε όλη τη χώρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης