ΕΛΛΑΔΑ

Χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες- Πού θα βρέξει

Χαμηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες- Πού θα βρέξει
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βροχές και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι, και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στη Βόρεια Κρήτη, στις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά, περιμένουμε την Πέμπτη.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης και τις πρωινές ώρες σε ορεινά τμήματα της Εύβοιας. Νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη στην κεντρική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 στη Δυτική Mακεδονία έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη στα Δωδεκάνησα και σε αρκετές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο μεταβλητοί έως 5 μποφόρ.

Την Παρασκευή στα δυτικά θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικές με βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νοτιοανατολικά καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της μέρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδυνές ώρες.

Σαββατοκύριακο

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Χαμηλες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σαφώς βελτιωμένος με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και μεταβλητοί μέτριοι 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ