Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο στο Γαλατά
Στην αποκάλυψη πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή Γαλατά είναι παράνομο και λειτουργεί χωρίς άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».
Αξίζει να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, που λίγο αργότερα έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας έκρηξη στη δεξαμενή των καυσίμων με αποτέλεσμα τη συντριβή του, καθώς και γενικευμένο μπλακ άουτ στο νησί.
Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου, βρίσκονται σε ύψος 80-90 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις.
Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα».
«Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες αρχές, από τις δημοτικές αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι», σημείωσε.
Εμπειρογνώμονες διερευνούν τα αίτια που οδήγησαν στη σχεδόν ακαριαία πτώση του ελικοπτέρου σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους και οι τρεις επιβαίνοντες.
Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση
Ηλεκτρικό ρεύμα έχει ήδη ένα μέρος του Πόρου και συγκεκριμένα η περιοχή Συνοικισμός, που είχε κοπεί χθες Τρίτη, μετά την πτώση του ελικοπτέρου.
Εκτιμάται ότι το πρόβλημα ηλεκτροδότησης θα έχει αποκατασταθεί σε όλο το νησί, μέσα στη μέρα.
Υπενθυμίζεται πως ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στον Πόρο προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου.
Η χτεσινή πτώση του ελικοπτέρου σε θαλάσσια περιοχή του νησιού προκάλεσε εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση του νησιού, καθώς παρασύρθηκαν καλώδια.
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στον Πόρο μεταφέρθηκαν επτά γεννήτριες πολύ μεγάλης ισχύος, κατόπιν σχετικής εντολής του Νίκου Χαρδαλιά.
Πρόκειται για δύο γεννήτριες του ΔΕΔΔΗΕ, δύο του Στρατού, δύο της ΕΥΔΑΠ και μια ιδιωτικής εταιρείας.