Καύσωνας μέχρι και την Τετάρτη - Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» ο υδράργυρος

Το κύμα καύσωνα θα επιμείνει έως και την Τετάρτη, ενώ από τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται σταδιακή υποχώρηση, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Σε εξέλιξη βρίσκεται το παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών την Παρασκευή και το Σάββατο επηρέασε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ την Κυριακή επηρέασε έντονα τα δυτικά ηπειρωτικά.
Σήμερα Δευτέρα, οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φθάσουν στους 38-39 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ θα ξεπεράσουν εκ νέου τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα.
Η αίσθηση δυσφορίας θα είναι αυξημένη σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα αυξημένη στη Δυτική Ελλάδα, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Το μελτέμι στο Αιγαίο θα πνέει σήμερα Δευτέρα με εντάσεις έως και 8 μποφόρ τοπικά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα οι ανατολικοί άνεμοι θα φθάνουν τα 5 μποφόρ.
Πολύ υψηλός έως ακραίος κατά τόπους, σύμφωνα με το Μeteo, θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών στη Στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στη Νότια Κρήτη και κατά κύριο λόγο στην Αττική, στην Ανατολική Στερεά, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

FT: Νέο σχέδιο Τραμπ για δημιουργία αποθέματος μετάλλων από τον Ειρηνικό Ωκεανό
15:44
Ουκρανία: Τη παύση του πυρός συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Τουρκίας και Ρωσίας
15:33
Θεσσαλονίκη: Μαθήματα ρομποτικής σχεδιασμένα για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού
15:21
Ποιες ποινές επιβλήθηκαν στους υπαξιωματικούς του Ναυτικού για τα συνθήματα κατά της Τουρκίας
15:10