Ολοκληρώθηκε η πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό
Περίπου 2000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό
Η πορεία ολοκληρώθηκε ήσυχα στο Σύνταγμα, ενώ οι διαδηλωτές επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή. Στην πορεία κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που επιχειρεί η κυβέρνηση.
Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν ερήμην των εργαζομένων.
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας υπό βροχή πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη μέλη της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και κρατώντας πανό με συνθήματα όπως “Όχι στην κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης” μέσω της Αριστοτέλους κινήθηκαν στις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου και επέστρεψαν στο σημείο συγκέντρωσης.
Με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό -συνταξιοδοτικό πλήττονται εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, υποθηκεύεται το μέλλον των νέων, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να πάρουν συντάξεις και οξύνεται η ανεργία, ανέφεραν εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας.
Το αντικοινωνικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο στοχεύει κυρίως στη νέα γενιά, η οποία είναι καταδικασμένη από την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, την εργασία με ελαστικές σχέσεις και δε θα συμπληρώσει 40 χρόνια δουλειάς για να μπορεί να ελπίζει σε κάποια σύνταξη, υπογράμμισαν.
Χθες, εξάλλου, οι οικοδόμοι έκαναν κάτι περισσότερο από αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της Αθήνας, όπου βγήκαν με στεφάνια στα χέρια και κουβαλώντας ένα φέρετρο.
Οι οικοδόμοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό καθώς, όπως δηλώνουν, θα οδηγήσει στη οικονομική τους εξόντωση άλλα και στην αβεβαιότητα για το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους.
Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας από τους κυβερνώντες να πάρουν πίσω το «νόμο-λαιμητόμο».
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαψαν φέρετρο και στεφάνια μπροστά στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας.