ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Η νεκροψία θα δείξει τα αίτια θανάτου της Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον

Η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης σε σπηλιά στο Μάλεμε της Κρήτης, ανήκει στην 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον, η οποία αγνοείτο από τις 2 Ιουλίου. Πλέον αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή για να αποκαλυφθούν τα αίτια θανάτου της γυναίκας.

Η σορός της βρέθηκε με την μπροστινή πλευρά του σώματος και το πρόσωπό της στραμμένα προς τα κάτω, ενώ στην είσοδο της σπηλιάς -την οποία χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στην κατοχή ως πυριτιδαποθήκη- υπήρχε τοποθετημένη μια ξύλινη παλέτα.

Αυτό το γεγονός όσο και κάποια ακόμα στοιχεία οδηγούν την αστυνομία στο να εξετάζει το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Γι' αυτό το λόγο, έχει μεταβεί στην Κρήτη ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με στόχο να διερευνήσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 60χρονη.

Σήμερα θα διενεργηθεί στο Ρέθυμνο η νεκροψία - νεκροτομή στη σορό. Οι αστυνομικοί αναμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή ώστε να διαπιστώσουν αν μπορούν ή όχι να αποκλείσουν το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Σούζαν Ίτον βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία και είχε εξαφανιστεί από τις 2 Ιουλίου όταν και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό της.

Η σορός της εντοπίστηκε από δύο πολίτες που ειδοποίησαν τις Αρχές μέσα σε μια σπηλιά στην περιοχή Πύργος Ψηλονέρου του δήμου Πλατανιά. Βρισκόταν σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο που τις τελευταίες ημέρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Τα ρούχα ήταν ίδια με αυτά που φορούσε κατά την ημέρα της εξαφάνισής της.

Υπενθυμίζεται ότι οι συνάδελφοι της Αμερικανίδας βιολόγου έδιναν 50.000 ευρώ με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνώριζε κάτι για την εξαφάνισή της.

Ήταν καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης και συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Αργά χθες το απόγευμα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, που από νωρίς βρισκόταν στο σημείο, επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει στην 60χρονη.

Τα μυστικά που «κρύβει» η σπηλιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση σε αυτό το λαγούμι είναι εξαιρετικά δύσκολη. Θα πρέπει δηλαδή κάποιος να γνωρίζει πολύ καλά το χώρο και να έχει λόγο να βρίσκεται εκεί. Υπάρχει μια τάφρος ύψους περίπου δύο μέτρων και όταν την ανέβεις, υπάρχει δένδρο και πίσω από αυτό κλαδιά. Θα πρέπει δηλαδή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά, κάποιος να ανοίξει με τα χέρια του τα κλαδιά για να βρει την είσοδο και να μπει μέσα.

Πρόκειται για ένα πραγματικά δαιδαλώδες και σκοτεινό μέρος και μόνη αχτίδα φωτός σε αυτό το σκοτεινό δαιδαλώδες τρομακτικό σκηνικό μία σχισμή στην «οροφή» της σπηλιάς πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της άτυχης γυναίκας - μία επί της ουσίας, όπως αναφέρεται, τρύπα.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι πολλά. Για παράδειγμα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο η 60χρονη να μπήκε στην σπηλιά από την είσοδο που περιγράψαμε νωρίτερα. Ίσως το «κλειδί» για κάποιους να βρίσκεται σε αυτήν την «τρύπα». Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση. Οι έρευνες συνεχίζονται υπό απόλυτη μυστικότητα και οι Αρχές θα μιλήσουν όταν πλέον έχουν πλήρη εικόνα με βάση τα ευρήματα και το πόρισμα των ιατροδικαστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης