ΕΛΛΑΔΑ

Αποτελέσματα πανελληνίων εξετάσεων 2019: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες - Πού θα τις δείτε

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Οι καταστάσεις των αποτελεσμάτων αναρτήθηκαν στα Λύκεια της χώρας λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι και, παράλληλα, άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας. 

Οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τη βαθμολογία του ανά μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Έτσι, από σήμερα, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό.

Επίσης, από την επόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr . Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Με τη Χημεία να πρωταγωνιστεί στα περίφημα μαθήματα της «αποτυχίας» που θα παρασύρουν προς τα κάτω τις Βάσεις 2019 στο 2ο επιστημονικό πεδίο και στο 3ο επιστημονικό πεδίο, αναμένεται -όπως όλα δείχνουν- την Παρασκευή η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα και ανά επιστημονικό πεδίο, όπως αναφέρει ο διευθυντής των φροντιστηρίων Ομόκεντρο, Αντώνης Φλωρόπουλος στην εφημερίδα «Τα Νέα», η κίνηση των φετινών βάσεων αναμένεται φέτος ως εξής:

1ο επιστημονικό πεδίο: Οι βάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών Σπουδών δεν αναμένεται να επιφέρουν μεγάλες εκπλήξεις. Θα δούμε βέβαια κάποια μικρά σκαμπανεβάσματα αλλά η γενική εικόνα θα είναι παρόμοια με την περσινή. Θα υπάρξει μία ανοδική τάση, στις περισσότερες σχολές η οποία όμως θα κινείται λίγο πάνω από τα περσινά επίπεδα. Οι πρωτοκλασάτες σχολές, Νομικής, Ψυχολογίας, Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας θα κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα κατά 100 - 200 μόρια.

2ο επιστημονικό πεδίο: Στο πεδίο αυτό η πτώση θα είναι ευδιάκριτη στην πλειονότητα των Σχολών, καθώς οι αποδόσεις των μαθητών στη Χημεία δεν ήταν καλές. Στο πεδίο αυτό υπάρχουν πολλά ΤΕΙ που απορροφήθηκαν από Πανεπιστήμια και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει για τον λόγο αυτό μεγαλύτερη ζήτηση από τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που θα ανακόψει κάπως την πολύ μεγαλύτερη πτώση των βάσεων που θα βλέπαμε αν δεν υπήρχε αυτός ο παράγοντας. Στις υψηλόβαθμες σχολές όπως τα Πολυτεχνεία, Σχολές Φυσικής, Πληροφορικής, Μαθηματικών η πτώση των βάσεων θα είναι μικρότερη από την πτώση που θα σημειωθεί σε πολλά νεοσύστατα Πανεπιστήμια που αντικατέστησαν τα ΤΕΙ.

3ο επιστημονικό πεδίο: Και στο πεδίο των Επιστημών Υγείας και Ζωής, θα δούμε κάποια πτώση, όχι όμως στο μέγεθός της πτώσης του 2ου επιστημονικού πεδίου, αφού και εδώ υπάρχουν τα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής με τα απαιτητικά τους θέματα. Τα θέματα της Βιολογίας που είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας ήταν ευκολότερα και συγκρατούν κάπως την πτώση που προκάλεσαν τα άλλα μαθήματα.

Η Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό να κατεβάσει τον πήχη εισαγωγής κάτω από 19.000 μόρια και η Ιατρική Αλεξανδρούπολης κάτω από 18.451, που ήταν πέρυσι, να κυμανθεί γύρω από 18.200 - 18.300 μόρια.

4ο επιστημονικό πεδίο: Στο αποκαλούμενο «Οικονομικό Πεδίο» διατέθηκαν φέτος οι περισσότερες από τις 4.000 θέσεις που δόθηκαν συνολικά και στα 4 πεδία και υπάρχουν οι περισσότερες σχολές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια.

Τα θέματα δεν είχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις από τα αντίστοιχα του 2018 όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας τους, και επομένως αναμένεται μία σχετική σταθερότητα στις βάσεις, με μικρές αυξομειώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης