ΕΛΛΑΔΑ

Η Διαιτολογία και οι επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου

Η Διαιτολογία και οι επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου

Τελειόφοιτος του τμήματος «Διατροφή και Διαιτολογία» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ο Στέφανος Μαρκόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει τα οφέλη του προγράμματος σπουδών, αλλά και τις ευκαιρίες που μπορεί να απολάβει ο υποψήφιος σπουδαστής στο εν λόγω τμήμα.

Ο ίδιος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece, δεν δίστασε να αναφέρει πως το πρόγραμμα «Διατροφή και Διαιτολογία» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παρέχει βασική κατάρτιση υψηλού επιπέδου σε μελλοντικούς Διατροφολόγους / Διαιτολόγους, προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να συνδράμουν μέσω της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης του ανθρώπου.

Επιπλέον, επισημαίνει πως οι φοιτητές του προγράμματος έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρικά κέντρα δήμων, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, αθλητικές ομοσπονδίες, γυμναστήρια, παιδικούς σταθμούς, σχολεία και βιομηχανίες τροφίμων, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να αιτηθούν συμπερίληψης τους στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Προοπτικές εργοδότησης υπάρχουν σε κέντρα διατροφής / διαιτολογίας, δημόσια ή ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, μονάδες μαζικής εστίασης, κέντρα υγείας, γηροκομεία, βιομηχανία τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων, αθλητικά κέντρα, υπηρεσίες καταναλωτών, έρευνα, εκπαίδευση, και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.