ΕΛΛΑΔΑ

Ο τιμοκατάλογος της «φάμπρικας» με τα πλαστά διπλώματα: Έδιναν άδειες οδήγησης και για λεωφορεία

EUROKINISSI

Πλαστά διπλώματα οδήγησης ακόμα και σε οδηγούς λεωφορείων και φορτηγών έδινε το κύκλωμα που έπεσε στα χέρια των αδιάφθορων της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι αποκαλυπτικός ο κατάλογος με το αντίτιμο για να παραλάβει ένας ενδιαφερόμενος το δίπλωμά του και να οδηγήσει ακόμα και λεωφορείο, μεταφέροντας επιβάτες.

Το αντίτιμο για δίπλωμα φορτηγού ήταν 2.000 ευρώ, 2.500 ευρώ ήταν το αντίτιμο για λεωφορείο, 2.500 για συρόμενο φορτηγό και 1.500 ευρώ για βανάκι εννέα θέσεων.

Και όλα αυτά για την περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος ήθελε απλά το δίπλωμα στο σπίτι, χωρίς καν να εμφανιστεί στην αίθουσα. Αν πάλι ήθελε να πάει στις εξετάσεις αλλά να μην έχει σημασία το τι θα γράψει, τότε ο τιμοκατάλογος διαμορφωνόταν ανάλογα. Συγκεκριμένα, 1.500 ευρώ για άδεια λεωφορείου και 800 ευρώ για άδεια φορτηγού.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση είχε οργανώσει κινητοποιήσεις έξω από την Υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Τομέα. Πρόκειται για ένα ιδιοκτήτη σχολής οδηγών, ο οποίος διαμαρτυρόταν, ως συνδικαλιστής, για το γεγονός ότι είχαν σταματήσει οι εξετάσεις των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τους αδιάφθορους της Ελληνικής Αστυνομίας, ο ίδιος και μία γυναίκα υπάλληλος ήταν αυτοί που κινούσαν τα νήματα του κυκλώματος.

Ενώ ο εν λόγω άνδρας συνδικαλιστικά οργάνωνε συγκεντρώσεις για τους «ταλαιπωρημένους υποψήφιους που δεν μπορούν να πάνε στις εξετάσεις» λόγω του επικείμενου νομοσχεδίου, ήταν μέρος του κυκλώματος, σύμφωνα πάντα με τις Αρχές.

Το κύκλωμα εμφάνιζε εικονικές αίθουσες με υποψήφιους ενώ στην πραγματικότητα, με το ανάλογο αντίτιμο -που έφτανε ακόμα και τα 2.500 ευρώ- έστελνε τη βεβαίωση ικανότητας οδήγησης στο σπίτι του ενδιαφερομένου!

Από την έρευνα τους, οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν περίπου 200.000 ευρώ σε σπίτια και αποθήκες κατηγορουμένων. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες.

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι για μια αίθουσα με επτά υποψήφιους, η οποία ήταν τελείως εικονική, η σπείρα ζητούσε συνολικά 14.000 ευρώ.

Συνολικά, συνελήφθησαν 9 άτομα -3 γυναίκες και 6 άνδρες, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να συζητούν μεταξύ τους το ενδεχόμενο να βάλουν φωτιά στην υπηρεσία για να εξαφανίσουν στοιχεία που θα τους αποκάλυπταν, ενώ θα εμφάνιζαν τη φωτιά ως τυχαίο περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης