The Times: Το ελληνικό διαβατήριο μεταξύ των ισχυρότερων του κόσμου - Ποιος είναι ο λόγος
Η κατοχή ελληνικού διαβατηρίου επιτρέπει στους πολίτες της χώρας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε 184 χώρες, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη Henley Passport που καταρτίζεται βάσει στοιχείων της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών και κατατάσσει όλα τα διαβατήρια παγκοσμίως ανάλογα με τον αριθμό των προορισμών τους στους οποίους μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοχοί τους χωρίς θεώρηση, γράφουν οι Times του Λονδίνου.
Οι Ιρλανδοί μπορούν να μεταβούν σε 184 προορισμούς χωρίς βίζα, αλλά χρειάζονται βίζα προτού ταξιδέψουν σε 42 χώρες. Επίσης, οι Βέλγοι και οι Καναδοί και μπορούν να μεταβούν σε 184 χώρες χωρίς βίζα. Το ιαπωνικό διαβατήριο είναι το πιο ισχυρό φέτος, με τους κατόχους του να έχουν πρόσβαση σε 190 χώρες χωρίς να έχουν θεώρηση.
Τόσο η Βρετανία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έπεσαν από την πέμπτη θέση στον περυσινό δείκτη Henley Passport, στην έκτη θέση στον κατάλογο του τρέχοντος έτους μαζί με την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία και την Ελβετία. Τα αμερικανικά και βρετανικά διαβατήρια κατατάχθηκαν πρώτα στον κατάλογο του 2015.
Οι ασιατικές χώρες έχουν τα ισχυρότερα διαβατήρια, σύμφωνα με τον κατάλογο του τρέχοντος έτους, ο οποίος κατέταξε τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα στη δεύτερη θέση, με πρόσβαση σε 189 χώρες χωρίς βίζα, τονίζουν οι Times.
Απειλές των ΗΠΑ στην Κούβα να μην εμποδίσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες από τον τυφώνα Μελίσα
22:50
Η συγγνώμη Κυρανάκη σε Πέρκα για το «...μην τσιρίζεις, η Βουλή δεν είναι η κουζίνα σου»
22:42
Αγρότες: «Κλείδωσε» η συνάντηση με Μητσοτάκη - Η σύνθεση και ο βασικός όρος της κυβέρνησης
22:33
Μπάγερν - Παναθηναϊκός AKTOR 85-78: «Λύγισαν» οι πράσινοι στο Μόναχο
22:24