ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή απόφαση δημάρχων-Μουζάλα για φιλοξενία μεταναστών στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

 Σε συμφωνία κατέληξε η σύσκεψη δημάρχων και του Γ. Μουζάλα στο υπουργείο Εσωτερικών για την τρίμηνη φιλοξενία μεταναστών στο ολυμπιακό στάδιο του χόκεϊ στο Ελληνικό.

Παρατείνεται για ακόμα τρεις μήνες η φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών στις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Χόκεϊ στο Ελληνικό, όπως αποφασίστηκε στην τρίτη κατά σειρά συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με τους δημάρχους Γλυφάδας, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Αλίμου. Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε δεκτές τις ενστάσεις των δημάρχων για τη λύση της φιλοξενίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού που προωθούσε και τελικά αποφασίστηκε η υιοθέτηση λύσης κοινά αποδεκτής από όλες τις πλευρές.

Τον καθαρισμό, την απολύμανση και την αποκατάσταση των ζημιών στο γήπεδο του Χόκεϊ θα αναλάβει η εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.», ενώ την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα γίνει εκεί η μεταφορά των μεταναστών και προσφύγων από το γήπεδο Τάε Κβον Ντο του Παλαιού Φαλήρου. Το γήπεδο στο Ελληνικό θα συνεχίσει να λειτουργεί, όπως τους προηγούμενους τέσσερις μήνες, με τη διαφορά ότι τώρα θα είναι ελεγχόμενης φύλαξης από την Αστυνομία.

Η μεταφορά των μεταναστών από το κλειστό του Τάε Κβον Ντο θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε κάνει λόγο για «γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο» και «κοινά αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών στην πρώην ολυμπιακή εγκατάσταση του Χόκεϊ στο Ελληνικό και συγχρόνως φροντίζει και διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής».

Το γήπεδο Χόκεϊ μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 800 άτομα. Μετά την πάροδο των τριών μηνών ο χώρος θα πρέπει να επιστραφεί στην «Ελληνικό Α.Ε.» και στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όπως εξήγησε η πρόεδρος της «Ελληνικό Α.Ε.», Σουλτάνα Σπυροπούλου, θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο αξιοποίησής του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης