ΕΛΛΑΔΑ

Χιονιάς στην Αττική - κακοκαιρία παντού

Χιόνια στην Πάρνηθα EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ήρθε η κακοκαιρία στην Αττική με τσουχτερό κρύο ακόμη και στα νότια προάστια.

Από το μεσημέρι χιόνιζε στην Πάρνηθα ενώ χιονόνερο έπεφτε και στην Πεντέλη.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 800 μέτρων.

Περισσότερο αναμένεται να πληγούν η Ανατολική Στερεά και η Εύβοια.

Επίσης, έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας καθώς και στη Δυτική Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, δύο αποχιονιστικά μηχανήματα και μία "αλατιέρα" έχει αποστείλει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τη διάνοιξη της Εθνινής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης και την αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας.

Και αυτό γιατί η κυκλοφορία από το πρωί διεξάγεται με δυσκολία και με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο ύψος της περιοχής Υδροκρίτη του Ταϋγέτου. Σύμφωνα με την Αστυνομία τα προβλήματα εντοπίζονται απο την 32η χιλιομετρική θέση έως την 42η χιλιομετρική θέση της Εθνικής Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.

Από την άλλη, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διερχόμενη μέσω του Ταϋγέτου ΕΟ Καλαμάτας-Σπάρτης, που διεξήγετο από το πρωί με δυσκολία και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που έπληττε από τα μεσάνυχτα τα υψίπεδα του βουνού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών εκτός από τον εκχιονισμό που έκαναν, έριξαν και αρκετό αλάτι στο υψηλότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου ενώ ταυτόχρονα και με τη βοήθεια της αστυνομίας αναχώρησαν όλα τα οχήματα που είχαν εγκλωβιστεί εκεί από τις μεσημεριανές ώρες.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής χιονίζει στα ορεινά της Κορινθία ενώ από νωρίς το βράδυ χιονίζει στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας και στα Τρίκαλα. Το ίδιο συμβαίνει από το πρωί σήμερα και στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων ωστόσο, σύμφωνα, με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων το Σάββατο και την Κυριακή στην περιοχή θα επικρατεί ηλιοφάνεια.

Παράλληλα, κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων καθώς δέκα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δίνουν λύσεις όπου εμφανίζονται προβλήματα από τις χιονοπτώσεις ή από τον πάγο που έχει δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης