ΕΛΛΑΔΑ

Άδεια του Εισαγγελέα για επέμβαση στην Ειδομένη

Άδεια του Εισαγγελέα για επέμβαση στην Ειδομένη
Ασφυκτική είναι η κατάσταση στην Ειδιομένη EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Άδεια για επέμβαση της αστυνομίας στην Ειδομένη έχει δώσει ο Εισαγγελέας προκειμένου να αρθεί η τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους αποκλεισμένους μετανάστες στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Από νωρίς το πρωί οι Αρχές έχουν αρχίσει τις απαιραίτητες προετοιμασίες ενώ ήδη βρίσκονται λεωφορεία στην περιοχή προκειμένου να μεταφέρουν τους μετανάστες σε άγνωστη μέχρι στιγμής περιοχή.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες να βρίσκονται στον χώρο.

Τελεσίγραφο κατοίκων της Ειδομένης στον Γ. Μουζάλα

Περίπου 400 αστυνομικοί επιχειρούν στην Ειδομένη σε μια επέμβαση που είχε προαναγγελθεί από τον αρμόδιο υπουργό. Η επιχείρηση εξελίσσεται ήρεμα και οι μετανάστες επιβιβάζονται στα λεωφορεία χωρίς εντάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις 9:30 θα ανοίξει και η σιδηροδρομική γραμμή. Αναμένεται, μάλιστα, να πραγματοποιηθεί το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο.

Ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα καθώς αρκετές εταιρίες έψαχναν ήδη εναλλακτικές οδούς και λιμάνια για την μετακίνηση των εμπορευμάτων τους λόγω του αποκλεισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ειδομένη από χιλιάδες πρόσφυγες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ