Δώρα Ζέμπερη: Ανατροπή στην υπόθεση από τον δικηγόρο του πατέρα της εφοριακού
Κλίμα έντασης επικράτησε χθες, Τετάρτη, έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη. Ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης, σε συνέντευξή του, μίλησε αναλυτικά για τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός του δικαστηρίου.
Ο Απόστολος Λύτρας, σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 την ένταση που δημιουργήθηκε, έκανε λόγο για ακραίες καταστάσεις, δικαιολόγησε, ωστόσο, «εν μέρει» τον εντολέα του, καθώς «ήρθε αντιμέτωπος με το δολοφόνο του παιδιού του», όπως είπε.
«Είναι δεδομένο ότι ο Σοροπίδης είναι ο δολοφόνος της Δώρας. Αυτό που το δικαστήριο εξετάζει είναι αν είχε συνεργούς ή κάποιο ηθικό αυτουργό», τόνισε ο κ. Λύτρας.
Ερωτηθείς για τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ότι τον έβαλαν να τη σκοτώσει, ανέφερε την προσωπική του άποψη, ότι δηλαδή, «είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να δικαιολογήσει μία αποτρόπαια πράξη».
Σχετικά με το γενετικό υλικό άλλου ατόμου, που ιδιώτης ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπήρχε στα νύχια του θύματος, είπε ότι «δεν παραπέμπει σε άλλο άτομο, αλλά πρόκειται για γενετικό υλικό άγνωστου άνδρα». Τόνισε επιπλέον ότι, «τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι το DNA στα νύχια δεν είναι αξιοποιήσιμο».
Σχετικά με την πορεία της δίκης, ο κ. Λύτρας ανέφερε ότι κατέθεσε ο διευθυντής της Δώρας, διαλύοντας ουσιαστικά σενάρια που δείχνουν ότι πίσω από τη δολοφονία της βρίσκονται εργασιακά θέματα, αφού κατέθεσε ότι, «δεν υπήρχαν απειλές, ούτε είχε πέσει στην αντίληψή του ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα».
Τον Ιούλιο θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία της Δ. Ζέμπερη
Είχε 14 χτυπήματα σε καρδιά και πνεύμονες
Κατά τη χθεσινή επεισοδιακή διαδικασία ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το εάν πρέπει να κληθεί ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος. Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου.
Η πραγματογνώμονας της αστυνομίας καταθέτοντας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μείγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.
Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο προκύπτουν (από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν) στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του κατηγορουμένου.
Ο ιατροδικαστής με τη σειρά του που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε.
«Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση;
Μάρτυρας: Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.
Εισαγγελέας: …που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.
Μάρτυρας: Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Δώρας στη ΔΟΥ Πειραιά, ανέφερε στην κατάθεση του πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες λίγες δύσκολες είπε πως «θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει».