ΕΛΛΑΔΑ

Το δίκτυο μεταναστών «Μέλισσα» επισκέφθηκε ο Τζόν Κέρι

Το δίκτυο μεταναστών «Μέλισσα» επισκέφθηκε ο Τζόν Κέρι
Το δίκτυο μεταναστών Μέλισσα CNN Greece

Πριν την επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κερι, επισκέφθηκε το δίκτυο μεταναστών "Μέλισσα" στην οδό Φερρών στην πλατεία Βικτωρίας, επίσκεψη που ήταν εκτός προγράμματος.

 

Αφορμή της επίσκεψης του στο δίκτυο μεταναστών, είναι το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, με τον υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής να επιθυμεί να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση αλλά και την βοήθεια που παρέχεται στους πρόσφυγες.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης τα μέτρα στην περιοχή ήταν δρακόντεια, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν αποκλείσει την περιοχή αλλά και τους γύρω δρόμους.

Η Μέλισσα είναι ένα δίκτυο που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 από μετανάστριες που ήρθαν τις περασμένες δεκαετίες στην Ελλάδα.

H Μέλισσα, επιχειρεί να συγκεντρώσει την κοινωνική δράση των μεταναστριών και των οργανώσεών τους, με σκοπό την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων τους και τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού πλαισίου, στο οποίο θα μπορέσουν να χτίσουν μία καλύτερη ζωή για τις ίδιες και την οικογένειά τους.

Ένα απρόσμενο περιστατικό συνέβη στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο δίκτυο μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.

Απέναντι ακριβώς βρίσκεται ένας φούρνος όπου ο ιδιοκτητης βλέποντας τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών βγήκε έξω και τον χειροκρότησε.

Τότε ο Κέρι κατευθύνθηκε προς τον φούρνο και τον ιδιοκτήτη και είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί του.

Αμέσως μετά η κόρη του ιδιοκτήτη τον κέρασε ένα μελομακάρονο και του εξήγησαν πως ειναι ελληνικό γλυκό των εορτών και εκείνος τους ευχήθηκε με την σειρά του "Καλά Χριστούγεννα".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης του φούρνου βοηθάει συχνά το κέντρο μεταναστών προσφέροντας ψωμιά και σάντουιτς που τα δίνουν στους μετανάστες.

Δείτε πως περιγράφει την απρόσμενη συνάντηση η κόρη του φούρναρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ