ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρώσος «Ωνάσης» παντρεύει την κόρη του στο Σκορπιό

Reuters/Eric Gaillard

«Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη». Η φλογερή ιστορία αγάπης, ο παραμυθένιος έρωτας της Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα με τον Χουάν Σαρτόρι έχει happy end. Ο πρίγκιπας του παραμυθιού είναι Ελβετός επιχειρηματίας και η πριγκίπισσα, κόρη του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ.

Ο γάμος τους θα γίνει την σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Σκορπιό, το νησί του Αριστοτέλη Ωνάση. Οι συμπτώσεις πολλές. Στο ίδιο νησί, πριν από περίπου μισό αιώνα, ο Έλληνας μεγιστάνας παντρεύτηκε την Τζάκι Κένεντι, τη χήρα του Αμερικανού Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Γάμος από έρωτα ή μια καλά σχεδιασμένη επιχειρηματική κίνηση, του Αριστοτέλη, για να «μπει στο μάτι] των υπερεατλαντικών επικριτών του;

Ο γάμος της χρονιάς, που έγινε πρωτοσέλιδο στα έντυπα όλης της υφηλίου, τελέσθηκε στις 20 Οκτωβρίου 1968. Σαρανταεπτά χρόνια μετά, ο Ρώσος μεγιστάνας και φιλάνθρωπος, είναι έτοιμος να γιορτάσει το γάμο της μεγάλης του κόρης Εκατερίνα, με τον 34χρονο επιχειρηματία Χουάν Σαρτόρι. Το ζευγάρι επιθυμεί στην πιο ευχάριστη στιγμή της ζωής του, οι προσκεκλημένοι να είναι ελάχιστοι.

«Ο Σκορπιός σημαίνει τόσα πολλά πράγματα. Είναι το προσωπικό μου καταφύγιο που με βοηθά να ξεκουραστώ και να επιστρέψω πιο δυνατή στις υποχρεώσεις μου. Είναι το δεύτερό μου σπίτι, ο απόλυτος προορισμός για τις διακοπές μου... Είναι επίσης ένα ιερό μέρος, γεμάτο ιστορία, παράδοση και σεβασμό. Όλα αυτά οφείλονται στην κληρονομία που άφησε πίσω του ο Αριστοτέλης Ωνάσης», είπε η 26 χρονη Εκατερίνα μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», όπου ανακοίνωσε το γάμο της.

«Θέλω να ανακοινώσω ότι παντρεύομαι και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που θα τελέσω τον γάμο μου στον Σκορπιό την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Θα γιορτάσουμε το γεγονός μέσα από μια σεμνή τελετή, στην οποία θα δώσουν το παρών μόνο η οικογένειά μας και οι στενότεροι φίλοι μας. Αυτό είναι σημαντικό για εμένα. Μέσα από αυτό το μεγάλο γεγονός ο Σκορπιός συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου».

Ο Ριμπολόβλεβ έχει, από το 2011, ως έδρα του το Μονακό. Το «διαμάντι» που κατοικεί είναι το ρετιρέ «Belle Epoque». Εκτείνεται σε 1.600 τ.μ και για να το αγοράσει δαπάνησε 300 εκατ.δολλάρια. Το ρετιρέ ανήκε στον τραπεζίτη Εντμόντ Σαφρά, ο οποίος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος μέσα στο πιο ακριβό ακίνητο του κόσμου.

«Είστε προληπτικός;», τον ρώτησαν και ο ρώσος κροίσος απάντησε: «Όχι. Αλλά στην Ορθόδοξη Εκκλησία ορίζει να ευλογούμε κάθε καινούργιο σπίτι πριν το κατοικήσουμε. Γι’ αυτό ορθόδοξος ιερέας έκανε αγιασμό. Το ίδιο έκανε και η κόρη μου Εκατερίνα στο Σκορπιό».

Από τη Ρωσία, στο Μονακό, τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα. Ο Ριμπολόβλεβ, αγόρασε την ομάδα του Μονακό «AS Monaco» και έχει αναδειχθεί σε δεινό «παίκτη» του Real Estate. Αγόρασε τη γιγαντιαία έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ «Το σπίτι της φιλίας» στη Φλόριντα, που εκτείνεται σε 3.065 τ.μ. δαπανώντας 95 εκατ.δολλάρια. Επίσης, έχει αγοράσει και ένα ρετιρέ στη Νέα Υόρκη, 600 τμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης