Εξουδετέρωση θαλάσσιων ναρκών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το Πολεμικό Ναυτικό
Δύο επιχειρήσεις εξουδετέρωσης θαλάσσιων ναρκών του B' Παγκοσμίου Πολέμου (μέσω ελεγχόμενης έκρηξης), πραγματοποιήθηκαν από στελέχη της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), αυτή την εβδομάδα σε περιοχές που ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000.
Οι νάρκες βρίσκονταν κοντά στην ακτή του όρμου Ελευθερών Καβάλας και επί της ακτογραμμής στις εκβολές του Εύηνου στο Μεσολόγγι.
Ειδικά η εκβολή του Εύηνου έχει ανακηρυχθεί ως εθνικό πάρκο και συμπεριλαμβάνεται στον αντίστοιχο κατάλογο της σύμβασης RAMSAR. Λόγω δε της ιδιαίτερης ορνιθολογικής της σημασίας έχει καταχωρηθεί και ως ζώνη ειδικής προστασίας (ΖΕΠ).
Για την εξουδετέρωση των ναρκών, το Πολεμικό Ναυτικό συνεργάστηκε στενά με αντίστοιχους περιβαλλοντικούς φορείς των συγκεκριμένων περιοχών, ούτως ώστε να επιλεγεί η διαδικασία με τη μικρότερη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, για την ολοκλήρωση των εν λόγω επιχειρήσεων.
Κλειστά τα αεροδρόμια Κέρκυρας και Σαντορίνης λόγω εργασιών - Μέχρι πότε
08:35
Οι «εγκεφαλικοί σεισμοί» που μπορούν να αλλάξουν όσα γνωρίζουμε για τη σχιζοφρένεια
08:30
Στις αγορές η Ελλάδα με έκδοση 10ετούς ομολόγου: Η πρώτη για το 2026
08:23
«Δεν υπακούει σε κανόνες»: Γιατί το Sinners εξελίσσεται σε φαινόμενο του box office
08:12