ΕΛΛΑΔΑ

Παραλύει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω απεργίας

Παραλύει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω απεργίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Γενική απεργία έχουν προκηρύξει για αύριο η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό με συμμετοχή συνδικάτων εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας.

Σχετικά με τα μέσα μεταφοράς, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας ενώ οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα, με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ