ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δηλητηρίαση με αρσενικό: Επιστρέφει στο εδώλιο ο κατηγορούμενος λέκτορας του ΑΠΘ

REUTERS/φωτογραφία αρχείου

Στο εδώλιο επιστρέφει τη Δευτέρα ο 46χρονος λέκτορας Γεωλογίας του ΑΠΘ, ο οποίος δικάζεται κατηγορούμενος για το διπλό έγκλημα με θύματα την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της, που έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση με αρσενικό με διαφορά λίγων ημερών.

Το κουβάρι της πρωτοφανούς για τα ελληνικά αστυνομικά και δικαστικά χρονικά υπόθεσης, που κατέληξε με τον θάνατο των δύο γυναικών τον Αύγουστο του 2013, ξεδιπλώνεται στις δικαστικές αίθουσες, όπου τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία και συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του 46χρονου κατηγορούμενου.

Ο λέκτορας του ΑΠΘ αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να επιχειρήσει να αποδομήσει το κατηγορητήριο, δίνοντας τη δική του εκδοχή για το πώς δηλητηριάστηκαν και κατέληξαν οι δυο γυναίκες.

Η σπαρακτική κατάθεση της πεθεράς του πανεπιστημιακού που σκότωσε με αρσενικό την σύζυγό του

Γιαγιά και εγγονή κατέληξαν με διαφορά λίγων ημερών στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Πρώτη πέθανε η 85χρονη και λίγα 24ωρα αργότερα η 34χρονη. Μετά τον θάνατο κινήθηκε αυτεπάγγελτη διαδικασία από τις αρχές, και κατόπιν ιστολογικών εξετάσεων διαπιστώθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού στην 34χρονη, μέταλλο το οποίο ενοχοποιήθηκε για τους δύο θανάτους.

Πώς ο πανεπιστημιακός του ΑΠΘ δηλητηρίασε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της με αρσενικό

Ο 46χρονος πανεπιστημιακός, από την πρώτη στιγμή που οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, υποστήριξε ότι είναι αθώος, αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή με τους δύο θανάτους. Ισχυρίστηκε δε, ότι κι ο ίδιος δηλητηριάστηκε κατά το παρελθόν από αρσενικό, αποδίδοντας την ύπαρξή του στις παλιές σωληνώσεις στο εξοχικό τους στα Γεωπονικά Χαλκιδικής, ενώ του συστήθηκε να ακολουθήσει ειδική θεραπεία απομετάλλωσης διότι «κινδύνευε η ζωή του».

Δίκη πανεπιστημιακού: Εγκληματική ενέργεια οι δύο θάνατοι, κατέθεσε ο μάρτυρας

Τον περασμένο Ιανουάριο, κι ενώ προηγήθηκε πολυήμερη απολογία στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο λέκτορας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης