ΕΛΛΑΔΑ

Πάιατ: Βαθύτατα προσβλητική η άδεια στον Κουφοντίνα

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την έντονη ενόχληση των ΗΠΑ για την άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα τον Νοέμβριο εξέφρασε ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη αργότερα σήμερα, ο κ. Πάιατ δήλωσε ότι «θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων».

Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι «σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης» αλλά εξέφρασε την ελπίδα αυτοί που αποφασίζουν για αυτά τα θέματα να λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ζητήσει νέα άδεια για την οποία θα αποφανθεί το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και κρατείται.

«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς, είμαι αισιόδοξος»

Στην ίδια συνέντευξη, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ.

«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας» επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης.

Επίσης, ο κ. Πάιατ, αναφερόμενος γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης