ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης Ρίβλιν

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης Ρίβλιν
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα επ’ αφορμής της επίσκεψης του Προέδρου του Ισράηλ, Ρούβεν Ρίβλιν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:40.

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας εφαρμόζονται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ και ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» είναι κλειστός από τις 9 το πρωί, κατ’ εντολήν της ελληνικής αστυνομίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται σταδιακά, ενώ θα ισχύσουν έως και το απόγευμα της Τετάρτης (31 Ιανουαρίου), σύμφωνα πάντα με την αστυνομία.

Σημειώνεται ακόμη, ότι από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και λαμβάνονται μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Σε αστυνομικό κλοιό είναι το Προεδρικό Μέγαρο και το ξενοδοχείο στο οποίο θα διαμείνει ο Ισραηλινός πρόεδρος με την σύζυγό του, Νεχάμα.

Ρίβλιν: Θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ

Το επίσημο πρόγραμμα

Ο κ. Ρίβλιν θα καταθέσει το πρωί στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και διευρυμένη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπραστο Μέγαρο Μαξίμου.

Το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει προς τιμήν του Προέδρου του Ισραήλ και της συζύγου του, επίσημο δείπνο.

Την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα μεταβούν στην Θεσσαλονίκη και θα παραστούν στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ισραήλ θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 ο κ. Ρίβλιν θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ