Καλαμάτα: Έκανε τον πεθαμένο για να μην πληρώσει το δάνειο στην τράπεζα
Μια απίστευτη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας στην Καλαμάτα: ένας άντρας κατάφερε να εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου, προκειμένου να γλιτώσει από την αποπληρωμή του δανείου στην τράπεζα.
Η υπόθεση έγινε γνωστή το Σεπτέμβριο του 2009, ενώ στο εδώλιο κάθισαν χθες, Τρίτη, δύο αδέρφια με την κατηγορία χρήσης πλαστών εγγράφων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο ένας αδερφός μετέβη στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας προκειμένου να λάβει τη βεβαίωση του γιατρού που ο ίδιος είχε προσκομίσει και αποδείκνυε ότι ο αδερφός του είναι νεκρός, ενώ χάρη σε αυτή είχε λάβει και το πιστοποιητικό θανάτου.
Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας, ωστόσο, μπήκαν σε σκέψεις και θέλοντας να ελέγξουν τη γνησιότητα της βεβαίωσης του γιατρού, προσπάθησαν να επικονωνήσουν μαζί του. Τότε ανακάλυψαν πως ο εν λόγω γιατρός είχε πεθάνει.
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος που είχε δηλωθεί ως νεκρός υποστήριξε πως δεν είχε σκηνοθετήσει την υπόθεση, αλλά όταν ταξίδευε προς την Κάτω Αχαγιά άγνωστος τον προσέγγισε γιατί τον είδε να κλαίει και προσφέρθηκε να τον βοηθήσει έναντι ανταλλάγματος.
Η βοήθεια (την οποία ο κατηγορούμενος στην αρχή δεν ήξερε) θα του επέτρεπε να πάρει παράταση στην καταβολή των δόσεων που όφειλε σε τράπεζα για δάνειο ύψους 128.000 ευρώ. Αφού, λοιπόν, ο άγνωστος έδωσε στον κατηγορούμενο τη βεβαίωση θανάτου από γιατρό της Πάτρας, εκείνος με τη σειρά του κατάφερε να πείσει τον αδερφό του να μεταβεί στο Ληξιαρχείο Καλαμάτας και να δηλώσει το θάνατό του, λαμβάνοντας πιστοποιητικό θανάτου.
Η τράπεζα, όμως, για να δεχθεί το θάνατο του οφειλέτη ζήτησε τη βεβαίωση του γιατρού, που είχε, όμως, κατατεθεί στο Ληξιαρχείο και έτσι η απάτη έφτασε στη δικαιοσύνη.
Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος είπε ότι γνώριζε τι σκόπευε να κάνει ο αδερφός του και διαφωνούσε, αλλά αυτός τον πίεζε να πάει στο Ληξιαρχείο, κι έτσι βρήκε τον μπελά του, όπως σχολίασε.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να τους αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τους καταδίκασε σε 5 έτη φυλάκισης με αναστολή υπό επιτήρηση.