ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο με Σκουρλέτη στα Εξάρχεια

Επεισόδιο με Σκουρλέτη στα Εξάρχεια
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο Πάνος Σκουρλέτης με τη σύζυγό του και ένα φιλικό τους ζευγάρι διασκέδαζαν σσε μπαρ στα Εξάρχεια, σε μικρή απόσταση από κτήριο το οποίο τελεί υπό κατάληψη από άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Παρέα τεσσάρων ατόμων, φέρεται να διέκρινε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και λίγο αργότερα ομάδα περίπου 20 ατόμων (πληροφορίες αναφέρουν ότι κινήθηκαν από το υπό κατάληψη κτήριο), εισέβαλαν στο μπαρ, προκαλώντας, όπως έγραψαν ιστοσελίδες ένταση. Επιτέθηκαν φραστικά στον κ. Σκουρλέτη, εκείνος απάντησε, με αποτέλεσμα τα πνεύματα να οξυνθούν κι άλλο και οι εισβολείς να προξενήσουν υλικές ζημιές στο εσωτερικό της επιχείρησης.

Τελικώς, ο Πάνος Σκουρλέτης με τη σύζυγό του και την παρέα τους υποχρεώθηκαν να αποχωρήσουν.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι για το επεισόδιο δεν έχει υποβληθεί καταγγελία από τον Πάνο Σκουρλέτη.

Θεωρείται πιθανόν, οι υπεύθυνοι να δημοσιοποιήσουν κείμενο ανάληψης ευθύνης καθώς και βίντεο προς επιβεβαίωση των λεγομένων τους. Κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί στο παρελθόν και με τον προπηλακισμό του Γιάννη Βαρουφάκη τον περασμένο Απρίλιο στην ίδια περιοχή αλλά και με βουλευτές άλλων κομμάτων.

Επιτακτική η ανάγκη έναρξης διαλόγου χωρίς δογματισμούς και αφορισμούς με όσους προβληματίζονται για τις κυβερνητικές επιλογές, ήταν το σχόλιο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την φραστική επίθεση που δέχτηκε, στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".